1. Pitkäkestoinen, yhtäjaksoinen istuminen ei ole hyvää elimistömme metabolialle, sillä siihen liittyy lisääntynyt lihavuuden, tyypin 2 diabeteksen, metabolisen oireyhtymän, rasvamaksan, sydän- ja verisuonitautien, joidenkin syöpien ja ennenaikaisen kuoleman riski. Jo istumisen katkominen (esim. 30, 45 tai 60 min välein) on terveydelle edullista.
   
 2. Kovalla lattialla seisominen aiheuttaa helposti jalkojen ja alaraajojen kiputiloja.
   
 3. Istuessa energiankulutus on lähellä lepotilan energiankulutusta (1-1.5 MET). Seistessä energiaa kuluu jopa 25-50% istumista enemmän.
   
 4. Jatkuva, pitkäkestoinen paikoillaan seisominenkaan ei ole keholle välttämättä hyvää, sillä se voi vähentää alaraajojen laskimoveren paluuta ja lisätä suonikohjujen, alaraajaturvotusten sekä laskimotukosten riskiä.
   
 5. Pitkäkestoinen paikallaan seisominen voi tuntua epämukavalta, varsinkin alkuun siihen totutellessa.
   
 6. Pitkään paikoillaan seisominen voi ylikuormittaa selkää ja alaraajoja sekä lisätä lihaskipuja. Keskivartalon ja lantionseudun heikko lihastuki sekä alaraajojen lihaskireydet aiheuttavat usein alaselän ylikuormitusta (lihaksissa, nivelissä, nivelsiteissä ja nikamien välilevyissä).
   
 7. Akuuteista selkävaivoista kärsivät henkilöt hyötyvät pienistä kehon liikkeistä ja asennonvaihdoista, ja niitä suositellaankin pitkän levon sijaan.
   
 8. Keskivartalon lihasten aktiivisuus on kaikkien selkävaivojen hallinnassa tärkeää.
   
 9. Staattiset asennot eivät ole koskaan hyviä, eivät edes seistessä.
   
 10. Pelkkä säädettävä työpöytä ei välttämättä lisää seisoen vietettyä aikaa, varsinkaan jos se ei tunnu hyvältä.


Toimistotyöntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin puolesta!