Miten sähköpyörä toimii?

Sähköpyörä on sähköisellä moottorilla avustettu polkupyörä. Koska sähkömoottori avustaa polkemisessa, matka taittuu kevyesti ja vauhdilla. Sähkömoottori kytkeytyy pois päältä nopeuden noustessa 25 kilometriin tunnissa.

Onko sähköpyöräily liikuntaa?

Sähkömoottori toimii vain poljettaessa, ja sähköisen avustuksen voimakkuutta voi itse säätää. Näin voit itse päättää pyöräretkesi rasittavuuden asteen. Sähköpyörillä voidaan ajaa myös adrenaliinihakuisesti, ja saatavilla on myös malleja esimerkiksi haastavaan maastopyöräilyyn.

Mitä on otettava huomioon sähköpyörää hankittaessa?

Tunnetut tuotemerkit ovat luotettavampia kuin uudet ja tuntemattomat. Myös pyörän sähköjärjestelmän valmistaja on tärkeä: tunnetut merkit pystyvät tarjoamaan varaosia vuosienkin päästä, kun tuntemattomalla sähköjärjestelmällä varustetut pyörät saattavat jäädä käyttämättömiksi varaosien puutteen takia. Alan erikoisliikkeessä osataan valita oikeankokoinen pyörä jokaiselle.

Mitä turvallisuuteen liittyvää täytyy tietää?

Sähköpyörä kiihtyy todella nopeasti. Tämä kannattaa muistaa esimerkiksi risteyksissä, jotta vältytään peräänajoilta. Nopeuteen ja kiihtyvyyteen on syytä totutella maltilla. Sähköpyörä luetaan liikenteessä tavallisiksi polkupyöriksi, joten niitä koskevat samat liikennesäännöt.

Sopiiko sähköpyörä työmatkaliikenteeseen?

Erinomaisesti. Aamulla voit valita letkeämmän rasitustason, jolloin pääset töihin siistissä paidassa etkä tarvitse välttämättä suihkua, ja kotiin palatessasi voit valita kuntoilutason. Kaupungilla liikkuessa sähköpyörä on nopeampi kuin henkilöautot tai julkinen liikenne. Myös pysäköintiongelmat ovat vähäisemmät kuin autoilijoilla.