Aktia Kiinteistönvälityksellä uskotaan mataliin hierarkioihin, yhteispeliin ja turhien työvaiheiden kitkemiseen. Työnantajan ja työntekijöiden arvot näyttävät kohtaavan, sillä työporukan vaihtuvuus on kiinteistövälitysalalle poikkeuksellisen vähäistä.

– Suurin osa noin 50 työntekijästämme on tullut taloon jo ennen vuotta 2012. Työkulttuurissamme korostuvat pitkäjänteisyys ja suvaitsevaisuus toisia kohtaan. Asiakkaan etu menee aina oman edun edelle, eikä alalle tyypillistä, toisinaan hyvinkin raadollista sisäistä kilpailua ilmene, toimitusjohtaja Jockum Andersin kertoo.

”Tyytyväiset työntekijät tekevät tyytyväisiä asiakkaita.”

– Meillä puhalletaan yhteen hiileen, vaikka jokainen tekeekin työtä itsenäisesti. Tiukkaakin työtahtia jaksaa, kun tekemisestä nauttii ja töissä viihtyy. Työyhteisö tukee, eikä syö energioita kilpailulla, kyräilyllä ja kateudella, yrityksessä jo kahdeksan vuoden ajan välittäjänä viihtynyt Heidi Illman kertoo kokemuksestansa.

Pitkäaikainen työntekijä kiittelee avoimuutta ja vapautta itsenäiseen päätöksentekoon.

– Meillä on hyvin vähän sääntöjä ja hierarkia on olematon. Se luo tunteen, että työnantaja luottaa ja arvostaa, Illman jatkaa parhaaksi kokemansa työpaikan tunnusomaisista piirteistä.

 

Sujuvaa arkea asiakas edellä

Aktia Kiinteistönvälityksessä on panostettu työprosessien sujuvuuteen, jotta jokainen voi keskittyä ydinosaamiseensa.

– Tekemisemme fokus on vahvasti siinä, mitä varten olemme olemassa. Motivaatiota ja tehokkuutta nakertavat aikasyöpöt on karsittu pois, jotta jokainen saa keskittyä itse tarkoitukseen, eli kotien välittämiseen, Andersin sanoo.

Tyytyväiset työntekijät tekevät tyytyväisiä asiakkaita.

– Asiakastyytyväisyys puolestaan heijastuu palkintona ja hyvänä fiiliksenä koko yritykselle, Illman tietää.

Työn hedelmä näkyy asiakaskunnan kasvuna, jonka tarpeisiin vastaamiseen tarvitaan lisää tekijöitä.

– Palkkaamme 5-10 ihmistä eri sijainteihin. Maltillisella kasvulla varmistamme, että talossa olevat ihmiset viihtyvät ja asiakkaat pysyvät tyytyväisinä, Andersin kertoo.