Pyöräliitto Ry:n toiminnanjohtaja Matti Koistiselle sähköpyöräilyn aloittaminen tarkoitti elämänmuutosta, jonka myötä kunto on kasvanut ja painokin keventynyt. Koistinen sanoo sähköpyörän soveltuvan kenelle tahansa.

– Sähköpyörällä voi sujuvasti ja nopeasti hoitaa työmatkat ja muut arjen reissut, ja sen kyydissä kulkevat kätevästi myös lapset ja tavarat. Pidempiäkin matkoja on helppo kulkea hikoilematta.

Koistisen mukaan sähköpyörällä voi ajaa myös talvella – nastarenkaita on saatavilla sähköpyörään samoin kuin tavalliseenkin pyörään. Pakkasilla pyörän akku kannattaa kuitenkin viedä mukanaan sisälle, jos pyörää säilyttää ulkona.

– Pakkasilla tavallisella pyörällä polkiessa tulee pikemminkin hiki kuin vilu. Sähköpyöräillessä voi itse säädellä kuinka kuuma tulee, joten talvella sähköpyörän käyttäminen on hyvin miellyttävää. Tekosyyt olla tarttumatta sarviin ovat nollassa.

Sähköpyörä tarjoaa myös yrityksille tehokkaan keinon edistää henkilökunnan terveyttä. Leasing-sähköpyörä samalla palkitsee ja sitouttaa työntekijöitä.

– Se on erinomainen keino motivoida ihmisiä liikkumaan joka päivä. Leasing-paketteja on monia erilaisia, ja sopimus voidaan tehdä kunkin työntekijän omia toiveita ja kykyjä vastaavasta pyörästä, Koistinen kertoo.

Tyytyväinen sähköpyöränkäyttäjä Mikael Suoranta: Pyörä on keksitty uudelleen

”Muutama vuosi sitten kaipasin maastopyöräilyyn lisää vauhtia ja koeajoin sähköpyörän. Vaikutus oli välitön ja lähtemätön, ja aloin käyttää sähköpyörää kaikkiin siirtymisiini. Nyt ajan jousitetulla sähköisellä maastopyörälläni ylivoimaisesti enemmän kuin autolla tai moottoripyörällä. Neljän ympärivuotisen käyttökokemuksen myötä sähköpyörän edut korostuvat erinomaisesti myös talvella.

Luotettavan pidon jäälle ja lumelle antavien nastarenkaiden sekä sähkömoottorin eri avustustasojen myötä eteneminen on halutessasi hikivapaata. Sähköpyörän hankintakynnystä madaltaa esimerkiksi mahdollisuus leasingiin – tästä vaihtoehdosta kannattaa keskustella työnantajan kanssa. Monet isot yrityksethän kompensoivat jo tuntuvasti hybridiautoilua, ja sähköpyörävaihtoehto tulee tässäkin huomattavasti edullisemmaksi kaikille osapuolille. Helpon liikkumisen ja olemattoman käyttökynnyksen lisäksi sähköpyörä on myös aito urheiluväline, joka ajattaa kuskinsa äärirajoille varsinkin maastossa. Työmatkailun sekä kaiken muun liikkumisen toteuttaminen sähköpyörällä on helppoa sekä terveellistä, hiljaista, halpaa ja älyttömän nastaa. Pyörä on todellakin keksitty uudelleen!”