– Luomme tavat kytkeä yhteen eri tietokokonaisuuksia ja ottaa tieto haltuun, poistamme siilot ja rakennamme toimijoille yhteisen kielen, näin helpotetaan päätösten tekemistä ennusteiden ja keinoälyn suositusten pohjalta. Tarjoamme työkaluja strategiseen päätöksentekoon ja ratkaisuja kaupan prosessien tehostamiseen, kertoo Houston Analytics Oy:n toimitusjohtaja Antti Syväniemi.

Houston Analytics tarjoaa sekä kaupan toimialan konsultointia että SaaS-pohjaisia palveluja muun muassa valikoimasuunnittelun, tilanhallinnan, hinnoittelun, markkinoinnin ja kampanjoinnin sekä resurssien ohjauksen kehittämiseen.

– Palvelemme yhtä lailla pieniä toimijoita kuin suuria ketjuja. Isoilla yrityksillä on pitkään ollut mahdollista hyödyntää keinoälyä ja pilvipalveluita, mutta suuryrityksilläkin on ollut haasteita hyödyntää uusimpia innovaatioita. Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa kauppatasolla yksi tai kaksi ihmistä pystyy hoitamaan prosessit tehokkaasti työn ohessa, jolloin vapautuu aikaa asiakaspalveluun, sanoo Syväniemi.

 

Paikallisuuden painoarvo kasvaa

Päivittäistavarakaupassa suurin osa liikevaihdosta tulee läheltä. Kaupan on pystyttävä palvelemaan omia asiakkaitaan ylivoimaisesti, olipa yritys iso tai pieni.

– Isoilla toimijoilla on yhä enemmän tarvetta lisätä ketjuvalikoimien ohelle paikallisuutta, kysyntä on polarisoitunut. Tarjoammekin työkaluja, joilla ketjun yksittäinen kauppa saa sopivan valikoiman ja tilanhallinnan oman asiakaskuntansa huomioiden. Enää ei ole keskivertokuluttajaa jota palvella, sanoo Houston Analytics Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Markku Breider.

Houston Analyticsin palvelut skaalautuvat molempiin suuntiin, voidaan toimia pienen kauppiaan ehdoilla isossa ketjussa tai laajentaa fokusta yksittäisestä kaupasta ketjutasolle.

– Oikein valituilla algoritmeilla ja analytiikalla maksimoidaan se, että nähdään mahdollisimman kauas ja mahdollisimman tarkasti. Rikastamme ja jalostamme tietoa, hyödynnämme sisäisiä ja ulkoisia tiedon lähteitä. Kun ihminen ja keinoäly sparraavat toisiaan saadaan tiimi, jota ei voita kumpikaan, ei ihminen eikä kone yksinään, Antti Syväniemi summaa.