MAARETTA TUKIAINEN
 

Kuvahaun tulos haulle twitter@Maaretta

Maaretta Tukiainen on tietokirjailija, muutosvalmentaja ja TV-juontaja. Hänen ajattelunsa perustuu positiiviseen psykologiaan, elinikäiseen oppimiseen ja yhdessä luomisen voimaan.

Lisää tietoa aiheesta löydät kirjoista Maaretta Tukiainen ja Jaana Villanen, Huippunaiset. Menestystarinoita ja Adam Grant, Give And Take. Why Helping Others Drives Our Success sekä www.maaretta.com

Johtamisen näkökulmasta tämä on ongelma. Johtajan tehtävä on saada ihmiset ponnistelemaan yhteisen tavoitteen eteen. Jos yhteys tiimiin ei pelaa, työtkään tuskin tulevat tehdyiksi.

Menestyneiden naisten urapolkuja tutkiessamme huomasimme Jaana Villasen kanssa mielenkiintoisen löydöksen. Haastattelemiemme naisten elämässä toistui kolme asiaa: itsetuntemus, yhteistyö ja yhteisen hyvän periaate.
 

1. Matka itseen

Kun astuu johtajan pestiin, joutuu odotusten ristituleen. Kun ympärillä on peilejä, oman persoonan eri puolet tulevat näkyviin. Aina se mitä peili näyttää, ei miellytä. Moni kuvittelee itsensä mukavammaksi kuin onkaan.

Johtajuus on aina kriisi. Saappaat voivat olla liian isot tai puristaa, ja niillä kävelemistä joutuu aikansa opettelemaan.

Niinpä se, joka nöyrtyy kurkistamaan sisäänsä, saa kilpailuedun. Mitä paremmin tuntee itsensä eri puolineen, sitä helpommin myös johtaminen sujuu. Vahvuuksiaan voi vahvistaa ja heikkoihin kohtiin hakea tukea muilta. Kun matka itseen lyhenee, matka kohti toisiakin helpottuu.
 

2. Matka kohti toisia

Tästä huolimatta moni johtaja kaihtaa yhteistyötä. Siihen liittyvät pelot kumpuavat usein uhan tunteesta. Ajatellaan, että jos en tiedä, menetän kasvoni. Jos en ole muita ylempänä, menetän asemani. Ja jos en hallitse kaikkea, menetän kontrollin, lopullisesti.

Nämä ajatukset ovat peräisin vanhasta maailmasta, joka perustui hierarkialle ja valvonnalle. Uudessa maailmassa koko kontrollin ajatus on absurdi. Kaikki muuttuu kaiken aikaa ja kontrollin menetys lähinnä vapauttaa. Suurin osa asioista tehdään joka tapauksessa tavalla tai toisella yhdessä.

Tulevaisuudessa pisimmälle pääsevätkin ne, jotka uskaltavat luottaa. Yhteistyö on paitsi tehokasta, myös hauskaa. Kun tuntee itsensä ja omat arvonsa, voi liittyä muihin ilman pelkoja.


3. Matka yhteiseen hyvään

Tämän ajan tärkein johtajuustaito on mielestäni kyky ajatella yhteistä hyvää. Se tarkoittaa kykyä nähdä oma organisaatio osana jotain suurempaa. Tuo suurempi voi olla parempi maailma, ajankohtainen ilmiö tai voimistuva muutostrendi. Se voi myös olla jotain inhimillisesti tärkeää, jonka moni muukin jakaa. Mikä tahansa se onkaan, siihen kätkeytyy motivaation voimaa.

Tällainen ajattelu näyttää olevan tyypillistä yhä useammille naisjohtajille. Sen pohja on empatiassa: kyvyssä eläytyä muiden asemaan.

Uskon että ne, jotka tavoittelevat yhteistä hyvää, näyttävät työelämän uuden suunnan. He luovat arvoa ja tekevät sen yhdessä muiden kanssa. Heidän fokuksensa on jossain itseään suuremmassa.

Tällainen johtajuus vetää puoleensa. Se saa muut kuuntelemaan ja seuraamaan.

Muuta ei tarvitakaan. Matka itseen ja kohti toisia on usein myös tie yhteiseen hyvään.