Kulta on pitkäaikainen sijoituskohde, joka sopii yhtä lailla riskejä kaihtavalle piensijoittajalle kuin salkkuunsa tasapainoa hakevalle suursijoittajalle.

– Suursijoittajalle se on keino hallita riskejä, ja osakemarkkinoista piittaamattoman piensijoittajan tai palkansaajan kannattaa ennemmin sijoittaa kultaan kuin seisottaa säästöjä tilillä, Pohjoismaiden johtavan jalometallialan yritys K.A Rasmussenin toimitusjohtaja Niklas Sundman sanoo.

Sijoitettavan pääoman ei tarvitse olla suuri eikä kohde vaadi sijoitusmarkkinoiden seuraamista.

– Liikkeelle voi lähteä tonnista tai parista. Kultaa on aina käytetty rahana ja sitä tulee myös aina olemaan, joten arvonmenetystä ei tarvitse pelätä tai sijoitusmaailmaa tuntea. Kultaharkko säilyttää ostovoiman, mikä pankkitilillä ajan kuluessa väistämättä hupenisi, Sundman jatkaa.

Kulta on hyvä kohde rahan pitkäaikaiseen säilyttämiseen.

Sijoitusajat vaihtelevat viidestä vuodesta jopa 50 vuoteen. Jos vakuutusyhtiö hyväksyy kodin turvajärjestelyt, kultaharkkoja voi säilyttää kotona. Muutoin sijoituskohteelle voi ostaa säilytyspalvelun, Sundman kertoo.

Kullasta on turha odottaa pikavoittoja ostamalla ja myymällä.

– Kulta on kuitenkin helposti realisoitavissa, kun sen aika on. Kullan voi vaihtaa rahaksi koska tahansa, joko liikkeessämme asioimalla tai postittamalla, fyysistä kultaa myyvän jalometalliliikkeen toimitusjohtaja sanoo.

 

Jalometalleista jaloin

Kullan suosio sijoituskohteena on noussut vuoden 2000 jälkeen, jolloin sijoitustarkoituksessa ostetusta kullasta poistettiin arvonlisävero.

– Sen jälkeen kullan hinta nousi noin 450 %, Sundman kertoo lakimuutoksen vaikutuksista.

K.A Rasmussen ostaa ja myy myös muita jalometalleja.

– Ne ovat kuitenkin yhä arvonlisäveron alaisia, eivätkä siten yhtä sijoitusystävällisiä kuin kulta, Sundman toteaa.

 

Ota yhteyttä ja aloita sijoittaminen!

Eteläranta 14, Helsinki

Puh. 09 2764 270

info@rasmussen.fi

sijoitakultaan.firasmussen.fi