Liikkeenjohdon konsultti Anna-Maria Rönnqvist on yksi palkkatyötä teettävistä yksityishenkilöistä. Kolmen lapsen äitinä hän käyttää toisinaan lastenhoitopalveluita ja palkkaa työntekijöitä asunnon ja kesämökin kunnostustöihin.

– Monet palkkaamistani henkilöistä eivät toimi yrityksen kautta, joten lasken heille palkat Palkka.fi-palvelussa. Palkka-asioiden hoitaminen sähköisesti onnistuu suhteellisen vaivattomasti, Ansku kertoo.

 

Kaikki palkkatiedot yhdessä paikassa

Palkkatiedot siirtyvät tulorekisteriin Palkka.fi-palvelusta automaattisesti. Ilmoittamisen voi automatisoida myös muista sähköisistä palkkahallinnon järjestelmistä, jos järjestelmästä on sähköinen yhteys tulorekisteriin. Näin palkkatietojen ilmoittaminen on yksinkertaista ja vaivatonta.

– Otan uuden järjestelmän ilolla vastaan, jos se helpottaa toimimista työnantajana. Haluan hoitaa palkka-asiat mahdollisimman vähällä vaivalla, jotta aikaa jää muuhunkin, Ansku jatkaa.

Tulorekisterin myötä myös viranomaisasiointi helpottuu ja nopeutuu. Esimerkiksi Kela hyödyntää tulorekisterin tietoja, eikä työnantajan tarvitse ilmoittaa Kelaan palkkatietoja erikseen.

 

  • Kaikki 1.1.2019 jälkeen maksetut palkat ja palkkiot ilmoitetaan tulorekisteriin.
  • Tiedot tulee ilmoittaa tulorekisteriin viiden kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä eli palkkapäivästä.
  • Palkkojen ilmoittamiselle ei ole euromääräistä alarajaa. Myös alaikäiselle työntekijälle maksetut palkat on ilmoitettava.
  • Lyhytaikaisten palvelussuhteiden korvaukset, esimerkiksi lastenvahdin palkka, on myös ilmoitettava.  Sillä ei ole merkitystä, onko työsuhteesta tehty työsopimus vai ei.
  • Jos palvelu on ostettu yritykseltä tai yrittäjältä esimerkiksi laskulla, tiedot on ilmoitettava tulorekisteriin vain, jos yritys tai yrittäjä ei kuulu ennakkoperintärekisteriin (tarkista tieto ytj.fi)
  • Palkka.fi-palvelu siirtää tiedot lasketuista palkoista automaattisesti tulorekisteriin.