pääkirjoitus

TOPICS

Sijoittaminen sopii kaikille

Moni säästää rahaa pankkitilille. Sijoittamisen aloittamista kuitenkin lykätään useista syistä. Yksi kokee, ettei vielä tiedä vaihtoehdoista tarpeeksi, toinen pelkää riskiä. Joku luulee, että sijoittaminen olisi vain rikkaille.

Keskinäisen kehumisen kerho

”Suomalaiseen kulttuuriin ei ole perinteisesti kuulunut itsensä ja muiden osaamisen arvostaminen ääneen, vaan kynttilää pidetään mielellään vakan alla. Aivan turhaan arkaillaan, sillä suomalaisissa työyhteisöissä on käsittämätön määrä osaamista, jota todellakin arvostetaan!”

Turvallista matkaa?

Huhtikuu 2017. Kaksi työtoveria istuu varhaisen aamulennon jälkeen Tukholman toimistolla myyntikokouksessa, kun toisen puhelimeen kilahtaa iltapäivällä tekstiviesti: Epäilty terrori-isku Tukholman keskustassa.

Kesäkissa, kuluerä vai voimavara?

Ei tarvitse olla kovin kummoinen taloustietäjä ymmärtääkseen, että talouskasvu tuo mukanaan aina myös akuuttia työvoimapulaa. Silti talouden kasvaessa osaajapula on työelämän uutisoinnin ykkösaihe ja klikkimagneetti.  

Johtajuuden paradoksit

Maailma on täynnä oppeja johtajuudesta. Samalla näiden oppien ongelma on, että ne yrittävät olla selkeitä ja selviä, ja kovin usein nämä jopa rehvastekevat sillä, että ne eivät halua monimutkaistaa, ja että ne “sanovat suoraan”. Noh, antakaa minunkin sitten sanoa suoraan: P-sk-n marjat.

Opitaan vastuullisiksi

Kun yli neljännesvuosisata sitten ryhdyin tekemään tutkimusta yritysvastuun kysymyksistä, myytti amoraalisesta, moraalin ulkopuolella olevasta liike-elämästä, eli vahvana.