Ilmanpuhdistimia valmistavan Cair Ab:n toimitusjohtaja Klaus Hirvonen kehottaa sisäilmaongelmia epäilevää ottamaan asian rohkeasti esiin yrityksessä. Hänen mukaansa aniharvalla yksityisellä yrityksellä on olemassa kirjallista sisäilman laatuun liittyvää toimintamallia, mutta koska ongelma on nykyään laajalti tunnettu, siihen yleensä puututaan ongelmien ilmentyessä.

– Julkisella sektorilla tilanne on jonkin verran parempi, sillä moni kunta ja kaupunki on laatinut ohjeet sisäilman laadun tarkkailemiseksi ja korjaamiseksi. Työnantajan kannattaa ajatella asiaa ennen kaikkea ekonomisesta näkökulmasta, toteaa Hirvonen.

– Jatkuvat sairaspoissaolot heikentävät tulosta ja hoitamatta jäävä ongelma murentaa työpaikan yhteishenkeä. Ongelmien ilmaantuessa kannattaa ottaa pikaisesti yhteys asiantuntijaan, sillä sisäilmaongelmiin on näinä päivinä olemassa monenlaisia ratkaisuja.

 

Tutkitusti tehokkaat ratkaisut

Sisäilmaongelmista johtuen hengitystieoireet ja päänsäryt lisääntyvät ja vaikeutuessaan ne saattavat aiheuttaa jopa kroonisia ongelmia, kuten astmaa. Terveysongelmat vaikeuttavat keskittymistä ja lisäävät poissaoloja.

– Cair Ab Finland tuo maahan hiljaisia ja tehokkaita ilmanpuhdistimia, joiden tehokkuus perustuu DEP-tekniikkaan, kertoo Hirvonen.

DEP-tekniikka pystyy käsittelemään suuria ilmamassoja ja erottaa niistä ultrapienet hiukkaset erinomaisella laadulla.

DI Niko Luomalahti tutki diplomityös­sään ilmanpuhdistimien suodatintekniikoita. Työssä vaaditut laboratoriotutkimukset teki VTT, ja diplomityö tehtiin Helsingin kaupungin kiinteistövirastolle. Luomalahti toteaa työssään, että Cairin ilmanpuhdistin suodattaa ilmasta hiukkaset tehokkaasti säilyttäen kuitenkin olosuhteet käyttäjien kannalta viihtyisinä. Laite nousi paitsi puhdistustuloksiltaan ja melutasoltaan myös energiatehokkuudeltaan tutkimuksen parhaaksi.

– Cair Ab:n periaatteena on, että kuuntelemme ongelman ja ratkaisemme sen. Portfoliostamme löytyy aina kohteeseen soveltuva laite, Hirvonen toteaa.