Väliaikaiset Fazerin Makeiset -yksikön työtilat haluttiin mahdollisimman viihtyisiksi ja tehokkaiksi. Erityisen tärkeää Fazerille oli luoda henkilöstölle laadukas ja toimiva työympäristö.

– Saimme väistötilat käyttöön nopeasti. Kahdeksan viikon kuluttua tilauksesta pääsimme muuttamaan uusiin tiloihin, sanoo Fazerin projektijohtaja Janne Toivanen.

Fazerin toiminnan kannalta on tärkeää pitää henkilöstö tehdasalueella. Tiloissa työskentelee päivittäin noin 200 Fazer Makeisten henkilöä puolentoista vuoden ajan.

– Vanhoissa tiloissamme kaikilla oli omat työhuoneet, mutta pääkonttorin peruskorjauksen jälkeen työskentelemme monitoimitiloissa. Väistötiloissa pääsemmekin harjoittelemaan tulevaa ja saamme hyvää kokemusta avokonttorityöskentelystä, sanoo Toivanen.

 

1000 neliötä tilaa

Yhteensä reilun tuhannen neliön laajuiset, 37 toimistomoduulista koostuvat siirtotilat maalattiin ennen asennusta Fazerin sinisiksi. Väistötilaa kutsutaan Kenttäkonttoriksi.

Väistötilassa käytetyt toimistomoduulit on suunniteltu erityisesti toimistokäyttöön. Niissä on isot ikkunat ja optimaalinen huonekorkeus, joka luo ilmavan tunnelman.

Fazerilan pääovesta avautuu viihtyisä iso odotusaula vieraille. Henkilökunnan taukotila täydellisine keittiöineen on kodikas ja toimiva.

Väistötilat on rakennettu H-kirjaimen muotoon. Moduulit yhdistävään osaan saatiin pitkät tarvikekaapistot kummallekin seinämälle. Samasta tilasta on kulku myös ulos.

Tammikuun tiukan pakkasjakson aikana lämpötilat ja ilmastointijärjestelmä toimivat moitteettomasti. Lämpimillä keleillä ilmastointijärjestelmä säädetään jäähdyttämään sisäilman halutun asteiseksi. Se tekee työpäivästä miellyttävän.

 

Myynnin tarpeet huomioitiin hyvin

– Suhtauduin avoimin mielin siihen, että muutamme väistötiloihin. Mielessä kyllä kummitteli näkymä väistötiloista, joita kouluympäristössä olemme nähneet, kertoo Makeiset-yksikön myyntijohtaja Sami Tawast.

– Olen kuitenkin tyytyväinen muuttoon. Kaikki oli mietitty etukäteen. Myynnin tarpeet oli huomioitu. Saimme myös apua kaikkiin ongelmiin, hän sanoo.

Tawastin mukaan tiloissa on riittävästi sekä isoja että pieniä kokoustiloja.

– Olemme kyllä joutuneet opettelemaan uudet toimintatavat. Äänet ja äänenkäyttö on huomioitava avotilassa. Tämä on hyvää harjoittelua tulevaan, sitten kun muutamme takaisin saneerattuihin pääkonttorin monitoimitiloihin, hän sanoo.

 

Tiedon kulku nopeutunut

Asiakastoimituspäällikkö Linnea Valtonen muutti ensimmäisenä uusiin väistötiloihin joulukuun lopussa 2015. Valtosen vastuulla on kaikki Fazer Makeiset -yksikön asiakastoimitukset.

– Eniten minua jännitti, miten toimitukset hoituvat muuton jälkeen. Ongelmia ei ole kuitenkaan ollut. Myös tietotekniikka toimii moitteettomasti.

– Työilmapiiri on parantunut selvästi. Ideoita kumpuaa työviihtyvyyden parantamiseksi. Tiedon kulku on nopeutunut. Ennen viestit laitettiin sähköpostilla. Nyt ne voi vain huikata, kun kaveri on lähellä, Valtonen sanoo.