Ultimes Business Garden on Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva Peabin toteuttama yrityspuisto, jossa konsepti konkretisoituu. Luontevat kohtaamiset mahdollistetaan kolmella tasolla: yritysten omissa tiloissa, yhteisissä tiloissa ja lisäksi verkostoitumista tukevina tiloina ja toimintana myös alueen yritysten välillä.

– Kun toimitilat mahdollistavat ihmisten kohtaamiset ja tukevat vuorovaikutusta, avautuu aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ja synergiaetuja, joita perinteisissä toimitiloissa ja niiden mukanaan tuomassa toimintatavassa ei välttämättä päästä lainkaan hyödyntämään, sanoo Peabin liiketoimintajohtaja Peter Lindeberg.

 

Vuorovaikutus tukee työhyvinvointia

Lindebergin mukaan työnteko on viime vuosina muuttunut merkittävästi, mikä synnyttää uusia vaatimuksia myös toimitiloille. Ultimes Business Gardenissa toimitilat elävät ja joustavat työelämän muutosten mukana.

– Tulevaisuudessa toimitilojen rooli kohtaamispaikkana korostuu entisestään. Olemme sosiaalisia olentoja ja tarvitsemme ihmisten välistä kanssakäymistä. Olisi suorastaan hullua rakentaa uusia toimitiloja, ellemme niin selvästi näkisi tarvetta aitoon vuorovaikutukseen. Digitaalisuus on tuonut uusia mahdollisuuksia kommunikointiin, muttei poista fyysisten kohtaamisten tärkeyttä. 

– Luomalla työyhteisölle työnkuvaa palvelevia, luontevia kohtauspaikkoja, vuorovaikutus organisaation sisällä paranee. Se, miten työyhteisö kokee organisaation vuorovaikutuksen, on puolestaan suorassa yhteydessä työhyvinvointiin. Hyvinvoivat työntekijät ovat avain kestävään menestykseen, ja nykyaikaiset toimitilat merkittävä hyvinvoinnin edistäjä, Lindeberg sanoo.

Työhyvinvointia tukevat toimitilat lisäävät tuottavuuden lisäksi yrityksen houkuttelevuutta työntekijämarkkinoilla.

– Tämän päivän työmarkkinoilla kilpailu alansa huipputekijöistä on kovaa. Työhyvinvoinnille pistetään entistä enemmän painoarvoa. Toimitilat ovat ehdoton bränditekijä, jolla voi erottautua rekrytointimarkkinoilla edukseen tai päinvastoin, Lindeberg toteaa.

 

Peabin liiketoimintajohtaja Peter Lindeberg.

 

Muutos ei ole mörkö

Fakta on, että monitilatoimiston tilatehokkuus tarkoittaa myös kustannustehokkuutta. Ultimeksen tilatehokkuus on jopa 10m2 henkilöä kohden. Lindeberg houkuttelee miettimään vuokrakustannuksen ohella myös muita mittareita.

– Työssä viihtyminen vaikuttaa työtehokkuuteen. Tilojen räätälöinti niin, että ratkaisu tukee aidosti kunkin yrityksen liiketoimintaa, on avainasemassa. Yksilölliset tarpeet on osattava huomioida, sanoo Lindeberg, ja jatkaa:

– Seinät ja katto eivät enää riitä, vaan toimitilojen on pystyttävä tarjoamaan myös todellista sisältöä. Arkea helpottavat pesulapalvelut, autonvuokrauspalvelut ja mahdollisuus tilata ruokaa kotiin vietäväksi ovat meillä hyviä esimerkkejä tästä.

Toimitilojen muutos voi sysätä alkuun suuren muutoksen koko liiketoiminnalle.

– Muutoksen, sen enempää kuin itse muutonkaan, ei tarvitse olla mörkö. Autamme ja olemme lähellä asiakasta koko prosessin ajan. Elävä ja joustava konseptimme mukautuu asiakkaan tarpeisiin myös muuton jälkeen. Meidän kanssamme muutos on helppo toteuttaa, Lindeberg summaa.