Suomen vanhin henkilöstö- ja rekrytointipalveluyritys Eilakaisla on huolehtinut yritysten henkilöstöresursseista jo vuodesta 1971.

– Aito halu auttaa organisaatioita tekemään kestäviä valintoja on tehnyt brändistämme vahvan. Taloustutkimuksen teettämän tutkimuksen mukaan olimme viime vuonna alan ammattitaitoisin ja tunnetuin toimija, jolla myös palvelunopeus on maan kärkikastia. Kokeneet konsulttimme kohtaavat ihmisen ihmisenä, mikä näkyy tyytyväisinä työnhakijoina ja asiakkaina, palvelujohtaja Maija Kauppinen Eilakaislalta kertoo.

Ihmisen polku työelämässä voi rakentua monella tapaa. Maan kokenein henkilöstöpalveluiden osaaja tunnistaa tarpeet ja mahdollisuudet matkan varrella ja löytää oikean ihmisen oikeaan paikkaan. Oikealla hetkellä.

– Henkilöstön rekrytointi- ja vuokrauspalveluiden lisäksi teemme soveltu­vuusarviointeja, tuotamme aula- ja toimistopalveluita sekä autamme yrityksiä näiden muutostilanteissa tuottamalla työntekijöille uudelleensijoitusvalmennuksia.

– Ymmärrämme työsuhteen koko elinkaaren ja tarvittaessa konsultoimme asiakkaitamme kaikissa sen vaiheissa, lunastaen molempien yritysten lupaukset hyvästä työnantajamielikuvasta. Kaikkea toimintaa ohjaa tietoisuus henkilöstön strategisesta merkityksestä organisaatiolle sekä kunnioitus yksittäistä ihmistä kohtaan. Yhden rekrytoinnin vaikutukset ulottuvat paitsi organisaation menestymiseen ja työyhteisön toimivuuteen, myös kauas yksilön elämään, Kauppinen kuvailee.

 

Yrityksen näköisiä osaajia

Kauppisen on vaikea nähdä tilannetta, jossa rekrytointia ei voitaisi ulkoistaa alan ammattilaiselle.

– Asiaan vihkiytynyt ammattilainen pitää prosessin organisaation näköisenä ja napakkana sekä työnhakijat informoituna. Hyvistä tekijöistä voi olla pulaa, jolloin osaajat valuvat ohi sormien, jos hakuprosessi takkuaa. Autamme myös haettavan profiilin määrittelyssä, jotta vapaina oleviin positioihin osataan hakea oikeita osaajia oikeilla nimikkeillä.

– Ulkoistaa voi myös esimerkiksi vain osan rekrytointiprosessista, palvelujohtaja jatkaa ja kannustaa käyttämään suuren talon osaamista ja verkostoja.

Rekrytoinnin rinnalla toimiva vaihtoehto on henkilöstövuokraus. Muuttuvissa talouden tilanteissa ja vaihtelevissa suhdanteissa henkilöstönvuokraus tarjoaa asiakkaalle toimivan kokonaisratkaisun. Vuokraus vapauttaa yrityksen hallinnollisia resursseja, sillä toimeksiantaja huolehtii koko työsuhteen elinkaaren hallinnasta. Projektityöt ovat saaneet vahvemman jalansijan työmarkkinoilla ja määräaikaisten työsuhteiden yleistymisestä edistää yksilöllisen elämäntavan arvostus, vapaus tehdä töitä joustavasti oma elämänrytmi huomioiden. Henkilöstövuokraus palvelee joustavasti poikkeustilanteissa.

– Kampanjat ja projektit, sijaisuudet, ruuhkahuiput, kasvuvaihe, uuden osaamisen tarve tai organisaation kehitysvaiheet voivat olla tilanteita, joissa henkilöstön vuokraus on toimivaksi todettu ja yleisesti käytetty ratkaisu, Kauppinen avaa.

– Joskus voi olla järkevää vuokrata tai ulkoistaa kokonaan jokin toiminto. Näissä vaaditaan usein jatkuvaa läsnäoloa ja silloin palveluratkaisumme huolehtii, että toiminto on miehitetty esim. yllättävän sairauspoissaolon sattuessa. Esimerkkeinä mainittakoon call center-, aula ja toimiston hallintopalvelut, Kauppinen jatkaa.

Yli 150 000 suomalaisen työpolussa mukana ollut perheyritys Eilakaisla tietää, kuinka osaajat tavoitetaan.

– Nykyisin avainasemassa on ilmoituksen mahdollisimman laaja peitto ja myös passiivisten hakijoiden mielenkiinnon herättäminen. Olemme rekrytointimarkkinoinnin edelläkävijöitä. Hyödynnämme työssämme verkkoanalytiikkaa ja moderneja työkaluja, joiden avulla optimoimme kävijävirtoja läpi rekrytointiprosessin. Sen lisäksi, että näymme valtakunnallisessa rekrytointimediassa, olemme vahvasti someorientoituneita. Kun tähän lisätään kokeneiden konsulttiemme verkostot, näkyvyys on yleensä moninkertainen yksittäisen yrityksen kampanjaan nähden, Kauppinen vertaa.

– Lisäksi kannastamme löytyy noin 20 000 aktiivista työnhakijaa ja arvostettuna toimijana ilmoituksemme herättävät myös hakijoiden mielenkiinnon, jatkaa Kauppinen.

Lisätietoja: eilakaisla.fi