Haaste on kaikille tuttu: volyymien vaihdellessa nopeasti henkilöstöä on välillä liikaa, välillä liian vähän. Rauhallisina aikoina työtä ei riitä jokaiselle, kiireaikoina hommia paiskitaan äärirajoilla, ja ylityötunteja kertyy. Asiakkaille tehdyistä lupauksista pidetään kiinni tilanteessa kuin tilanteessa, se on kunnia-asia. Onko henkilöstön pitäminen oman yrityksen listoilla aina paras ratkaisu?

– Usein pienemmissä varastoissa ajatellaan yrityksen logistiikan olevan niin pienimuotoista, ettei sitä ole mahdollista tehostaa tai siitä saatavien säästöjen olevan niin pieniä, etteivät ne houkuttele selvittämään asiaa tarkemmin, kehityspäällikkö Olli Nieminen sanoo.

Nieminen vastaa työssään sisälogistiikan järjestelmä- ja prosessikehityksestä. Niemisen ratkaisu resurssihaasteisiin on henkilöstön siirto henkilöstöresurssien hallintaan erikoistuneelle taholle. Yhtälössä kiinteiden kulujen muuttuessa muuttuviksi voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä.

– Jos oman varaston tehostuspotentiaali askarruttaa, niin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja pyytää ammattilaisen arvio. Teen itsekin näitä jatkuvasti, ja tehostettavaa löytyy lähes poikkeuksetta, Nieminen kehottaa.

Resurssien tehokas käyttö saattaa rajoittua monista syistä. Joskus joustamattomuus johtuu työmäärävaihteluihin mukautumattomasta henkilöstörakenteesta, ja joskus on kyse siitä että järjestelmät eivät tue toimintaa optimaalisesti – esimerkiksi työmäärien ennustettavuus on niin heikko, ettei resurssien optimointi onnistu.

– Parhaisiin tuloksiin päästään silloin, kun kaikki keinot otetaan käyttöön ja asiaa tarkastellaan kokonaisvaltaisesti. Erikoistuneilla palveluntarjoajilla on takanaan usein järjestelmäosaamista, johon pienellä yrityksellä ei ole mahdollisuutta.

Vastaus jutun otsikkoon siis on: ei. Myös pienet ja keskisuuret organisaatiot hyötyvät ulkoistamisesta, hyödyt tuotetaan vain erilaisella logiikalla kuin suurorganisaatioiden skaalahyödyt. Kysymys, jota ulkoistusta harkitsevan organisaation kannattaa pohtia tarkkaan, on se, mitä tarkalleen halutaan ulkoistaa ja hakea sparrausta sekä näkökulmia juuri tähän kenttään erikoistuneilta toimijoilta.