Lataa maksuton API-opas:

www.alfame.com

– Usein ensimmäiset sovellukset ovat yrityksen sisäisiä APIja. API-hankkeet lähtevät liikkeelle kuten mikä tahansa muutoksenhallintaprojekti. API on ajattelutavan muutos, omien kyvykkyyksien ja haasteiden tunnistamista. Yritykseltä on voinut jäädä huomaamatta miten digitaalinen toimintaympäristö mahdollistaisi Lean-toimintatavan, sanoo Alfame Systems Oy:n toimitusjohtaja Janne Tirkkonen.

API-strategia riippuu siitä, miten API vastaa liiketoimintatavoitteisiin ja ympäristön mahdollisuuksiin, mitkä ovat ne aihepiirit, joiden kautta lähdetään liikkeelle. API Management on kokonaisuus, joka tekee rajapintojen suunnittelusta, käyttöönotosta ja hallinnasta helpompaa. Tarvitaan tietoa: millaisia rajapintoja on käytössä, ketkä niitä käyttävät sekä mitä ja missä niitä tarjotaan. APIn toteuttavien taustajärjestelmien ei tarvitse ottaa kantaa lopulliseen asiakasympäristöön, vaan niissä voidaan keskittyä tehokkaaseen rajapinta- ja palvelutuotantoon. Kannattaa myös hyödyntää erilaisia API-kirjastoja.


APIt tehostavat yhteistyötä

– Vanhoillakin työkaluilla pärjää aikansa, mutta digitaalisessa työkalupakissa APIt ovat väistämättä mukana. Jos yritys ei tarjoa kumppaneilleen rajapintoja ja toinen pystyy asiakas- ja yhteistyökumppanikokemuksen parantamiseen, kummanko yrityksen kanssa olisit tekemisissä? Jos junassa ei ole mukana, jollain aikavälillä tipahtaa kyydistä, Tirkkonen painottaa.

Alfame Systems Oy toteuttaa liiketoiminnan kriittisiä API- ja integraatioratkaisuja, joissa prosessiohjatuilla integraatioilla rakennetaan kokonaisuus liiketoiminnan kehittämiseen ja automatisointiin. Nykyaikaiset API- ratkaisut tehdään mikropalveluarkkitehtuurin periaatteita noudattaen.