Varaussivustoja selatessa kokeneellakin matkanvaraajalla menee nopeasti sormi suuhun vaihtoehtojen määrästä ja samaan aikaan reissulle pitäisi keksiä mielekästä tekemistäkin. Huvilamajoittuminen tuo piristävän vaihtoehdon hotellien parisängyille.

Osansa hotelleissa viettäneet yrittäjät Tommi Lehtonen ja Eerik Rusanen halusivat tarjota vaihtoehdon hotellien kokolattiamatoille ja aamiaisbuffeteille. Matkailualan yritys Villada tarjoaa huviloita, joihin järjestetään hotelleja vastaavat palvelut ja enemmän – puitteet vain ovat huomattavasti miellyttävämmät. Villada aloitti kasvunsa tarjoamalla laadukkaita lomahuviloita Etelä-Euroopan kohteissa kuluttajamatkustajille. Pian huomattiin myös yritysten tarve niin laadukkaalle majoitukselle, kuin toimiville ja mielialaa kohottaville oheispalveluille.

– Hotelliin verrattuna huvilat tarjoavat huomattavasti yksityisemmän ja luovemman ympäristön. Majoituksen ollessa pelkästään oman seurueen käytössä, ei ulkoisista häiriötekijöistä tarvitse välittää. Workshoppeja ja palavereita voidaan pitää esimerkiksi altaan reunalla, kattoterassilla tai huvilan puutarhassa. Tämä tuo mukavaa vaihtelua hotellien kokoustiloille. Omat makuuhuoneet kylpyhuoneineen takaavat myöskin yksityisyyden seurueen sisällä, kertoo Lehtonen.

Yrityksessä matkan järjestämisestä vastaava henkilö ei yleensä selviä helpolla. Kun vastuulla on kymmeniäkin henkilöitä omine tarpeineen, on ohjelman järjestäminen kohdemaan vieraassa kulttuurissa vähintäänkin stressaavaa. Tähän järjestämisen sekamelskaan Villada haluaa tarjota yksilöityä palvelua.

– Kun asiakas soittaa illalla, että aamuksi sovittu pyörälenkki halutaan vaihtaa golfkierrokseen, on hyvä, että kohdemaan palvelut tunteva apu on puhelinsoiton päässä, toteaa Rusanen.

Myös yritysmatkoilta odotetaan nykyään elämyksiä ja lennokkaimmat ideat syntyvät usein porukalla tehdessä. Työporukalla tehty irtiotto arkeen tarjoaa mahdollisuuden katsoa myös työasioita uudessa valossa – ja samalla nauttia matkasta.

– Joogatunti aamupalaverin jälkeen huvilalla Portugalissa, viinitilakierros työpäivän päätteeksi Toscanassa tai strategiapalaverista palautuminen maantiepyörän selässä Comojärvellä ovat esimerkkejä aktiviteeteista, joille olemme huomanneet kysyntää. Työntekijöiden hyvinvointiin panostamisen merkitys on alettu ymmärtämään yrityksissä, opastaa Rusanen.  

Erityisesti yritykset, joissa liiketoiminta perustuu henkilöstön suorituskykyyn, haluavat sitouttaa ja palkita työntekijöitään myös ulkoisilla keinoilla. Konsulttitoimistot, it-talot, lakitoimistot ja varainhoitoalan yritykset ovat Lehtosen mukaan esimerkkejä asiakkaista.

– Toimialarajoitteisia asiakkuudet eivät kuitenkaan ole, enemmän vaikuttaa yrityksen sisäinen kulttuuri, jatkaa Lehtonen.

Julkkisten lomakohteista tutut näköalat eivät myöskään ole niin hintavia kuin voisi olettaa.

– Kun huvila varataan ryhmälle, hinta tulee itseasiassa monesti hotellimajoitusta edullisemmaksi, Rusanen vinkkaa.

 

MIKÄ ON VILLADA?

 

  • Villada on suomalainen tasokkaiden lomahuviloiden välityspalvelu, jonka palvelukonseptissa yhdistyy laadukas huvilavalikoima sekä ensiluokkainen asiakaspalvelu.
  • Villadan valikoima kattaa tänä päivänä yli 700 laatutarkastettua lomahuvilaa yhdeksässä eri maassa.  
  • Nopeasti kasvava Villada palvelee tänä päivänä asiakkaita viidellä eri kielellä ja markkina-alueella: Suomi, Ruotsi, Englanti, Tanska ja Saksa.
  • Vuonna 2017 Villadan huviloissa lomansa vietti yli 5 000 matkailijaa. 

 

Yhteystiedot:
+358 (0)40 9527 560
yritysmatkat@villada.fi
www.villada.fi/yritysmatkat