Maaliskuun alussa avautunut ja täydellisen muodonmuutoksen kokenut Messukeskuksen Holiday Inn Helsinki - Expo ottaa vieraat vastaan rentoon ja olohuonemaiseen Open Lobbyyn. Vastaanoton, loungen, työpisteen, baarin ja ravintolan yhdistävä tila on messu- ja hotellivieraiden lisäksi avoin kaikille kaupunkilaisille. Uutta ihasteltavaa ja maisteltavaa tarjoaa myös täysin uudistunut Ravintola Platta.

– Keittiömestari Markus Fogelholm ideoi Plattaan ainutlaatuisen sharing-menun. Ruokalista koostuu erilaisista pienistä annoksista, joista pöytäseurue voi vapaasti jakaa keskenään. Tarjolla on myös muun muassa pienpanimojen oluita, pizzauunissa valmistettua omaa leipää ja hiiligrillin herkkuja, Messukeskuksen liiketoimintajohtaja Kristina von Konow kertoo.

Tapahtumahotellin kaikki 245 huonetta on remontoitu ilmastointia, kylpyhuoneita ja kalusteita myöten. Kattokerrokseen on rakennettu tyylikäs kuntosali sekä terassi, jossa voi nauttia juomansa vaikkapa porealtaassa.

Remontti ulottui myös Messukeskuksen kokousmaailmaan Siipeen, jossa on yhteensä 40 erilaista ja muuntautuvaa 8–1100 hengen kokoustilaa.

– Hotelli- ja kokoustilaremontti tehtiin mahdollisimman ekologisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Samalla uudistimme koko palvelukonseptimme, jonka ajatuksena on tarjota vieraillemme ainutlaatuinen työn, viihteen, makujen sekä laadukkaan majoituksen muodostama kokemus, von Konow jatkaa.

 

Ilmastokumppani satsaa aurinkoenergiaan

Messukeskuksen energiankulutus on pudonnut vuosien 2011–2016 välillä peräti 26 prosentilla. Vuoteen 2025 mennessä sitä aiotaan pienentää edelleen 10 prosentilla.

– Tavoittelemme entistäkin suurempaa uusiutuvan energian osuutta. Se tapahtuu muun muassa vaihtamalla led-lamput energiansäästölamppuihin ja siirtymällä yhä suuremmassa määrin aurinkoenergiaan. Katollemme asennetaan kesällä yli 2000 aurinkopaneelia, jotka tuottavat vuodessa jopa lähes 600 megawattituntia sähköä, Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue kertoo.

 

 

Messukeskus sai ensimmäisenä suomalaisena tapahtumatalona ISO14001-sertifikaatin jo vuonna 2009. Sen jälkeen vastuullista ja energiatehokkuutta edistävää työtä on jatkettu systemaattisesti ja määrätietoisesti.

– Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja sisältää vastuun ihmisistä, ympäristöstä ja taloudesta. Olemme yksi Helsingin ilmastokumppaneista ja haluamme esimerkillämme kannustaa ihmisiä tekemään päivittäisiä, ympäristöystävällisiä valintoja. Se näkyy muun muassa Messukeskuksen julkisten liikenneyhteyksien sekä sähköautojen latauspisteiden lisäämisenä, Mroue päättää.