Heikkisen mukaan Kaapelitehtaan toiminta pohjaa vahvasti ajatukseen siitä, että mikä tahansa on mahdollista. Keskeisessä roolissa tässä ovat Kaapelitehtaan kokous- ja tapahtumatilat sekä vuokrattavat toimitilat, jotka soveltuvat hyvin monipuoliseen toimintaan.

– Tiloissa – aina pienistä kokoustiloista jopa 3000 hengen halleihin – voi järjestää hyvin erilaisia ja myös lyhytaikaisia tilaisuuksia. Tapahtumatiloja on toistakymmentä. Ne ovat pääasiallisesti teollisuushalleja ja blancotiloja, joihin järjestäjä voi rakennuttaa tapahtumakonseptin täysin toiveittensa mukaisesti, Heikkinen toteaa.

Kaapelitehtaan 25-vuotisjuhlaa vietetään lokakuussa. Jo nyt päästään nauttimaan yhdestä juhlavuoden uutuudesta: Verner-kattosaunasta.

– Paikan maksimikapasiteetti on 25-henkeä. Täytyy sanoa, että sauna, kylpypalju ja terassi muodostavat mahtavan kokonaisuuden, jonka maisema kruunaa.

Mieleenpainuva sijainti

Kaapelitehdas on osoittautunut erinomaiseksi toimipaikaksi Helsinki Capital Partnersille.

– Finanssialan perinteisemmät osoitteet eivät kliinisyytensä takia houkutelleet meitä, vaan halusimme urbaaniin ympäristöön. Kaapelitehtaalla toimiminen mahdollistaakin yrityksen profiloimisen eri tavalla, toteaa HCP:n hallituksen puheenjohtaja Elias Koski, ja jatkaa:

– Sijaintimme jää ihmisille mieleen ja tukee brändiämme. Kynnys tulla tänne on matala ja täällä myös viihdytään. Saamme todella positiivista palautetta sijainnistamme myös kansainvälisiltä vierailtamme.


Luovuutta ruokkiva yhteisö

HCP:n Koski toteaa, että toiveisiin ja tarpeisiin suhtaudutaan Kaapelitehtaan taholta paremmin kuin hyvin.

– Tilojen järjestyminen on uskomattoman joustavaa. Olemme löytäneet todella hyvin tiloja sekä Ruoholahdesta että Suvilahdesta esimerkiksi musiikkitapahtumille ja yrityksemme seminaareille. Tiedottaminen on tehokasta ja tietotaitoa annetaan mielellään käyttöömme.

Kaapelitehtaan yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen mentaliteetti luovat osaltaan mahdollistamisen kulttuuria.

– Taide- ja kulttuuri ovat keskeinen osa yrityksemme viestintää ja brändäämistä. Kaapelitehdas on tarjonnut tähän monenlaisia mahdollisuuksia. Olemme muun muassa olleet mukana kattopuutarha- ja kierrätyssaunahankkeissa ja tilossamme on jatkuvasti näyttely, josta usein löytyy Kaapelin taiteilijoiden töitä. Kaapelitehtaalta löytyy aina tahoja, jotka voivat vastata tarpeisiimme ja vastaavasti meidät on huomattu yhteisönä, joka haluaa olla mukana erilaisissa projekteissa. Yhdessä tekemisen kulttuuri on rikkaus kaikille kaapelilaisille, Koski summaa.