Gaala kerää lajin vaikuttajat, fanit ja urheilijat taustajoukkoineen yhteen nauttimaan hyvin järjestetystä tapahtumasta.

 

Mutkatonta menoa Jyväskylässä

Autourheilutapahtuma Mestareiden Ilta järjestettiin maailman rallipääkaupungissa Jyväskylässä. Perinteikkäässä gaalassa palkittiin vuoden menestyneimmät suomalaiset autourheilijat ja nähtiin nimekäs kaarti vaikuttajia ja autourheilijoita. Palkintoja olivat jakamassa muun muassa nelinkertainen rallin maailmanmestari ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen, autourheilija Esapekka Lappi ja rallilegenda Simo Lampinen. Neste Rallin kilpailukeskuksenakin toimiva Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki tarjoaa helpon
ratkaisun ja upeat, monipuoliset puitteet tapahtumajärjestäjille.

– Tapahtuman järjestäminen alkaa jo hyvissä ajoin: ensin hahmotetaan suuret linjat, kuten paikka, ajankohta ja kutsuvieraiden lukumäärä. Sen jälkeen on edessä pitkä lista lukuisia yksityiskohtia, joita hiotaan viime metreille saakka. Yllätyksiltä ei välty yksikään tämän kaliiperin tapahtumajärjestäjä, mutta kokemus tuo varmuutta ja tapahtuma saatiin jälleen kerran hienosti maaliin, kertoo Anssi Kannas, AKK-Motorsportin pääsihteeri.

Tapahtuma järjestettiin Paviljongissa neljättä kertaa. Pitkä asiakassuhde tekee tapahtuman järjestämisestä mutkatonta. Jyväskylä toimii erinomaisesti valtakunnallisten tapahtumien paikkana keskeisen sijaintinsa ansiosta.

– Paikalle saapui lähes 1400 gaalavierasta. Jo vieraiden lukumäärä asettaa tietyt reunaehdot. Paikan on oltava sopiva isolle joukolle ja logistiikalla on iso merkityksensä. Kun ihmiset saapuvat ympäri Suomen, on saapumisen oltava helppo ja myös yöpymisen on onnistuttava mutkattomasti ilman suuria siirtymiä. Mestareiden illassa kokonaisuus toimii erinomaisesti Jyväskylän Paviljongin sekä viereisen Solo Sokos Hotel Paviljongin kanssa.

 

Arvokkaan rennosti

– Mestareiden Ilta on nimensä mukainen, sillä gaalassa palkitaan yli 200 urheilijaa. Tänä vuonna esiin nostettiin erityisesti nuorisotyön merkitys, nousevia tähtiä sekä yhteistyön tärkeys tulevaisuuden autourheilumenestyksessä.

Vuoden Autourheilijana 2017 palkittiin kolmannen sijan F1-sarjassa nimiinsä vienyt Valtteri Bottas. Yleisö valitsi omana suosikkinaan Vuoden Autourheilijaksi Juho Valtasen, joka korjasi kotiinsa kartingin MM-pronssin, Kannas kertoo.

Mestareiden Ilta on gaala, jossa tunnelma on arvokas pukukoodeista lähtien, mutta samalla kuitenkin rento. Näyttävä tapahtuma alkaa iltapäivästä ja jatkuu myöhään yöhön. Iltaa siivittää palkintojenjaon lisäksi illallinen sekä erilaiset ohjelmanumerot.

– Gaala on palkinto kaikille kuluneesta vuodesta ja se kokoaa yhteen sekä autourheilijat, tukijoukot että alan harrastajia. Gaalassa nautitaan työn hedelmistä, tavataan vanhoja ja uusia tuttavuuksia, ja jutellaan - ennen kaikkea autourheilusta.

 

Lue lisää: • paviljonki.fijklmessut.fijyvaskyla.fisokoshotels.fi