Jyväskylään on helppo tulla junalla tai bussilla. Vierailija päätyy näillä kulkuneuvoilla keskelle kaupunkia, tapahtumien ytimeen ja majoituspalveluiden luo, vain kävelymatkan päähän tapahtumakeskus Jyväskylän Paviljongista.

– Jyväskylä on sopivan kokoinen kaupunki, johon tapahtumat eivät huku, vaan ne huomataan, Jyväskylän kaupungin tapahtumatoiminnan markkinointipäällikkö Jaana Ruponen toteaa.

 

Liikunnan ja hyvinvoinnin kaupunki

– Olemme keskellä Suomea, keskellä luontoa ja meillä on tarjottavana paljon ainutlaatuisia asioita. Jyväskylä on liikunnan ja hyvinvoinnin kaupunki, jossa on kansainvälisestikin merkittävä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU. Opiskelijat tekevät Jyväskylästä vilkkaan ja eläväisen. Sloganimme on ”Jyväskylä on the move”, sillä pysymme liikkeessä, Jaana Ruponen kertoo.

Ruposen mukaan kaupungissa vallitsee me-henki, josta myös tapahtumavieraat pääsevät nauttimaan.

– Kaikki tuntevat kaikki, jolloin hommat hoituvat sutjakkaasti. Järjestämme tuhansia tapahtumia vuosittain, joten toimintatavat ovat hioutuneet ja kokemus näkyy. Paviljongissa on kaikki saman katon alla ja voimme palvella asiakkaita avaimet käteen -periaatteella. Paviljongin yhteyteen avataan kesäkuun lopussa sisäaktiviteettipuisto Superpark, jossa viihtyvät niin aikuiset kuin nuorisokin.

 

Oheisohjelmaa virallisen rinnalla

Toimivat palvelut ja tilat ovat tapahtumajärjestäjälle itsestäänselvyys. Jyväskylässä tapahtumavieraat myös majoittuvat mukavasti  Jyväskylän Paviljongin yhteydessä olevaan Solo Sokos Hotel Paviljonkiin ja uudistuvaan Original Sokos Hotel Alexandraan, johon remontoidaan jo kesäksi useita kymmeniä korkeatasoisia huoneita.

– Jyväskylän keskustassa voidaan majoittaa 2500 henkeä. Puolen tunnin ajomatkan sisällä löytyy 1000 petipaikkaa lisää. Lisäksi on vielä yksityismajoitusta, jota käytetään esimerkiksi rallien aikaan. Neste Rallia on järjestetty Jyväskylässä jo yli 60 vuotta. Se on osa identiteettiämme, Jaana Ruponen sanoo.

Jyväskylällä on tarjottavaa  myös virallisen ohjelman ulkopuolella. Satama on keskellä kaupunkia ja kutsuu illanviettoon satamaristeilyille.
Ohjattu melontaretki suoraan hotellin rannasta on mukava kokemus monelle ulkomaalaiselle vieraalle. Jyväsjärven kiertävä 14 km pitkä rantaraitti houkuttelee myös muuhun liikuntaan.

– Saamme paljon positiivista palautetta vierailtamme juuri näistä helpoista oheisohjelmista, joissa ei tarvita paljon järjestelyä.
Turistivetonauloiksi Jaana Ruponen mainitsee myös Alvar Aallon arkkitehtuurin, jota löytyy eniten maailmassa juuri Jyväskylässä, sekä erilaiset vauhdikkaat elämykset, kuten koskenlaskun, rallikyydit ja erilaiset luontosafarit.

– Saunamaakunnassa on myös maailman suurin savusauna, jonka lauteille mahtuu 100 ihmistä samalla kertaa! Elokuussa kaupungissa järjestetään Finnish Sauna Festival.

 

Pitkät perinteet ja uusia ideoita

Kaupunki, joka hoitaa Neste Rallin kaltaisen suurtapahtuman taipuu moneen muuhunkin vauhdikkaaseen rientoon. Ohjelmistossa on tänä vuonna alamäkiluistelun MM-kisat, voimistelun SM-kilpailut, sekä WaterXFest, jossa moottorikelkkaillaan kesäisellä järvellä.

Musiikkia kaupunkiin tuo Jyväskylän Kesä, Keskimaan musiikkijuhlat, Kemut sekä Lutakon aukion kahdella lavalla valloittava Suomi Pop -konsertti.

 

Tiesitkö tämän?

 

  • Jyväskylän Paviljonki saavutti toisen sijan valtakunnallisessa kokous- ja kongressitalotutkimuksessa v. 2015.
  • Jyväskylä on Suomen 2. vilkkain messukaupunki.
  • Jyväskylä on Suomen 4. vilkkain kongressikaupunki.

 


Jyväskylän Paviljonki on ihanteellinen paikka ihmisten kohtaamiselle. Tapahtumakeskuksessa toimii Best World Luxury Hotel ja TripAdvisor –palkittu Solo Sokos Hotel Paviljonki.

Kokoukset, kongressit, juhlat, näyttelyt, messut - meillä onnistuu kaikki.

myyntipalvelu@paviljonki.fi • 014 339 8143