– Pakattu savustettu kala on esimerkki tuotteesta, jonka altistuminen lämmölle voi aiheuttaa hengenvaarallisen ruokamyrkytyksen. Näin konkretisoi kylmäketjun merkitystä Esa Kuokka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jani Närhi.

Kylmäketjun säilyminen katkeamattomana vaatii logistiikan erikoisosaamista. Kaluston tulee olla elintarvikeajoon hyväksyttyä ja hallintalaitteilla valvotaan lämpötilaa sekä etänä, että itse autosta käsin.

– Lisäksi kuljettajalta vaaditaan valtavaa ammattitaitoa, että elintarvikkeet osataan asettaa oikein sekä lämpötilan, että ehjänä pysymisen kannalta, Närhi kertoo.

Esa Kuokan asiakaslupaus on ”Kylmästi paras” ja tästä myös halutaan pitää kiinni käytännössä. Esa Kuokan valtteja on laadukkaan kaluston ja osaavan henkilökunnan ohella se, että sillä on kapasiteettia kuljettaa elintarvikkeita mihin tahansa osoitteeseen Suomessa. Esa Kuokka on myös nopea, sillä se on ainut valtakunnallinen toimija, joka toimittaa elintarvikkeet Helsingistä Rovaniemelle 24 tunnissa.

– Sillä on merkitystä, kuinka nopeasti asiakkaan makkarat saadaan Rovaniemen lähikaupan hyllylle, Närhi kiteyttää.

Ympäristötietoisuus ja hiilijalanjälki otetaan huomioon monessa yrityksessä. Näiden lisäksi Esa Kuokka Oy huomioi melupäästöjen määrän.

Monet nukkuvat kesällä ikkuna auki ja kun monet toimitukset tapahtuvat yöaikaan tai aikaisin aamulla, on alhainen melutaso merkityksellistä.

Isojen asiakkaiden digitaaliset järjestelmät ovat Kuokan järjestelmien kanssa yhteensopivia ja pienemmät toimijat arvostavat nettitilausjärjestelmää, josta saa lähetysten tiedot ja seurannan, sekä tarvittavat määrämuotoiset kollilaput ja rahtikirjat.

 

Ympäristötietoisuus ja hiilijalanjälki otetaan huomioon monessa yrityksessä. Näiden lisäksi Esa Kuokka Oy huomioi melupäästöjen määrän.