Oulu on Suomen kolmanneksi suosituin konferenssikaupunki, jossa järjestettiin 53 kansainvälistä konferenssia vuonna 2016.

– Konferenssiin osallistuminen Oulussa on kansainväliselle vieraalle uniikki kokemus. Keskikesän yöttömän yön voi kokea Pikisaaren sillalta, talvisin ihmetellä jäätä ja revontulia tai vierailla mukana matkustavan perheen kanssa napapiirillä. Pohjoisen eksotiikka on helposti saavutettavissa ja yhdistettävissä osaksi konferenssia.

Ouluun lentää Helsingistä tunnissa ja kokousinfrastruktuuria löytyy.

– Oulu on 200 000 asukkaan kaupunki, ja lentokenttämme on maan toiseksi vilkkain. Keskustan alueella on 11 hotellia ja lukuisia erilaisia kokoustiloja, joihin järjestyvät isotkin tapahtumat majoituksineen.

 

Tapahtumatiloja kaikkiin tarpeisiin

Oulun kaupunginteatterin toimitusjohtaja Maija Palonheimo on ollut mukana järjestämässä kansainvälisiä konferensseja. Oulua hän pitää innovatiivisena kaupunkina.

– Oulu on kansainvälinen tieteen ja yrittäjyyden kaupunki: pohjoisen Suomen pääkaupunki, jonka palvelut ja tarjonta ovat suuren keskuskaupungin mukaisia. Kuitenkin kaikki tarvittavat palvelut ja oheisohjelmat ovat kompaktisti saavutettavissa.

Oulussa yhdistellään luovasti ja joustavasti erilaisia tiloja tapahtumajärjestäjän tarpeen mukaan. Tapahtumapaikaksi esimerkiksi isoille järjestökokouksille voi valita vaikkapa Oulun Musiikkikeskuksen, Ouluhallin tai Energia Areenan.

Keskustassa meren rannalla sijaitseva Oulun kaupunginteatteri on paljon käytetty tapahtumapaikka.  

– Se ei ole steriili kongressikeskus, vaan luovan toiminnan tila, jossa teatteri on aina jotenkin näkyvillä. Tapahtumajärjestäjät usein toivovatkin, että tilaisuus järjestetään kulloisenkin teatterituotannon kulisseissa. Tapahtuma teatterissa on mieleenpainuva.


Oulu Convention Bureaun asiantuntija Helena Pikkarainen ja projektipäällikkö Riina Aikio.  | kuva: Harri Tarvainen, OCB


Northern Experience – ainutlaatuisia tapahtumia

Oulu on nuorekas ja trendikäs kaupunki, jonne vieraita houkuttelevat persoonalliset tapahtumat.

– Startup -tapahtuma Polar Bear Pitching sai juuri tavaramerkin, Ilmakitaran MM-kisat tunnetaan laajalti ja Porokarnevaalit kiinnostavat, Aikio ja Pikkarainen toteavat.

Konferenssi- ja tapahtumajärjestäjiä palvelee puolueettomasti ja maksuttomasti Oulu Convention Bureau.

– Meillä on aina aikaa palvella jokaista asiakasta yksilöllisesti. Toimintamme on ketterää ja verkostomme tiivis. Tilaratkaisujen ohella huolehdimme, että järjestäjä saa näkyvyyttä tilaisuudelleen. Haluamme, että yhteistyöstä jää hyvä fiilis.

Maija Palonheimo iloitsee yhteistyöstä Oulu Convention Bureaun kanssa.

– Säästää hurjasti aikaa ja vaivaa, kun saa kerralla isot perusasiat kuntoon. Yhden luukun periaatteella on saatavilla kaikki tapahtumaosaaminen.

Kiinnostuitko Oulusta?

Lue lisää: ocb.fi
polarbearpitching.com
ilmakitara.fi/fi/mm-kisat-2017