Etusivu » Digitalisaatio » Palvelumuotoilulla haetaan vastauksia kuntalaisten tarpeisiin
Sponsoroitu

Kun verkkopalvelujen toiminnallisuudet vastaavat tarpeisiin ja helpottavat asiointia, saadaan hyvä kuntalaiskokemus.

– Palvelumuotoilu tuo projekteihin sujuvuutta ja systeemistä ajattelua. Automatisoitavat työnkulut vähentävät päällekkäisen työn määrää ja kasvattavat työn tuottavuutta ja mielekkyyttä. Lisäksi automatisoitu tiedon julkaisuprosessi tehostaa palveluohjausta, sanoo konseptisuunnittelija ja Tietotalon projektipäällikkö Aleksi Brunni.

Organisaatioilla on tarve digitalisoida palveluprosessejaan ja siirtää erilaisia kuntien asiantuntijapalveluita osittain tai kokonaisuudessaan verkkoon. Kuntalaiset odottavat järjestelmiltä samanlaista palvelukokemusta ja kyvykkyyttä kuin yksityisellä puolella, joten digipalveluiden kehityshankkeissa on syytä olla kunnianhimoinen. Organisaatiolle muutos näyttäytyy parhaimmillaan tehostuneena palvelutuotantona ja motivoituneempana henkilöstönä.

– Teknologiaprojekti on aina myös organisaation työtapoihin ja kulttuuriin vaikuttava muutosprojekti. Se voi onnistua vain, jos siihen liittyvä palveluorganisaatio saadaan sitoutettua ja osallistettua muutokseen, jolloin muutoksesta syntyy yhdessä suunniteltu ja kuljettu oppimisen polku, Brunni huomauttaa.

Onnistunut verkkopalvelu rakennetaan yhteistyössä

– Kunnan digistrategian toteuttamisessa onnistuneilla kumppanivalinnoilla on merkittävä rooli. Palveluiden ja prosessien kehittämisessä kannattaa hyödyntää verkostomaista toimintaa ja osallistua yhteiskehittämishankkeisiin, Brunni toteaa.

Näin voitte tarjota kuntalaisille uudenlaisen verkkopalvelujen asiointikokemuksen: 

Tietotalo Infocenter Oy orkestroi erilaisia palveluja kunnan ja kuntalaisten käyttöön:

• Syvällinen tuntemus kunta-alasta 24 kunta-asiakkaan kautta antaa kyvykkyyden kehittää ja ratkaista kompleksisia palvelukokonaisuuksia.

• Tietotalolla on valmius toteuttaa laajoja ja haastavia palvelu-uudistuksia aina suunnittelusta ja visualisoinnista tekniseen toteutukseen.

• Tietotalo tarjoaa vahvan organisaation muutokseen sitouttavan projektin johtamisen ja suunnittelun toimintamallin

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article