Etusivu » Johtaminen ja ura » Anna meidän auttaa sinua löytämään uusi työpaikka Suomesta
Sponsoroitu

Uusi perhetilanne, uusi kaupunki tai jopa uusi maa on aina mahdollisuus. Ja samalla hyvä hetki miettiä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Koska olet viimeksi miettinyt millaisia asioita arvostat työelämässä? Mitä työ sinulle merkitsee? Haluaisitko töitä tutulta alalta jolta sinulla on jo koulutusta vai haluaisitko kokeilla siipiäsi uudella alalla? Vai olisiko nyt aika perustaa vihdoin se oma yritys? Nämä ovat isoja kysymyksiä, joiden pohtimiseen kannattaa varata aikaa.

Vaikka suomalainen työelämä vaatii totuttautumista, täällä on tilaa erilaisille kokemuksille ja osaamiselle. Lisäksi monessa yrityksessä pärjää hyvin englannilla. Työ ja tekijä eivät kuitenkaan aina löydä toisiaan, anna meidän siis auttaa sinua siirtymään perhevapaalta sujuvasti työelämään.

Tiivistettynä Perhevapaalta sujuvasti työelämään -oppaan vinkit:

1. Kartoita osaamisesi ennen kuin päätät palata työelämään.

Kartoita osaamisesi ja työelämävalmiutesi: mitä osaat, mitä haluat oppia, missä ovat epämukavuusalueesi, mikä ala kiinnostaisi? Mitä oppeja voisit käyttää aikaisemmasta

2. Arvosta uusia taitojasi.

Vanhemmuus on tuonut sinulle paineensietokykyä ja uusia taitoja, joista on hyötyä myös työelämässä. Lisäksi vanha ammattitaitosi on tallella, vaikka olisit ollut kauemminkin pois työelämästä ja muuttanut sen lisäksi Suomeen. Vai olisiko nyt hetki opiskella uutta alaa tai päivittää osaamista lisäkoulutuksilla?

3. Työ tuo sinulle uusia kontakteja ja sillan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Työssäkävijänä tapaat uusia ihmisiä, luot uusia kontakteja ja tutustut paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan.

4. Ei ole yhtä ja oikeaa mallia.

Päätökseen palaatko töihin, milloin ja millaiseen työhön vaikuttaa useita käytännöllisiä ja taloudellisia seikkoja. Keskustele asiasta perheesi, ystävien ja TE-palveluiden uraneuvojien kanssa. Kerää tietoa päätöksesi tueksi ja punnitse asiaa eri kanteilta.

5. Muista pyytää ja ottaa vastaan apua.

Työpäivän jälkeen ei ole pakko tehdä toista täyttä päivää kotona. Voisitko harkita avun hankkimista tai siisteysstandardien laskemista? Apua kannattaa ottaa vastaan myös työnhakuun, cv:n päivittämiseen ja omien vahvuuksien kartoittamiseen.

Tarvitsetko apua työpaikan etsimiseen tai uravaihtoehtojen kartoittamiseen?

Haluatko kirkastaa omaa osaamistasi vai tarvitsetko tietoa perheen ja työn yhteensovittamisesta ja ilmoittaudu mukaan Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoimaan Perhevapaalta työelämään yksilölliseen ja ratkaisukeskeiseen työelämävalmennukseen.

Ryhmä- ja yksilötapaamisista koostuvaa valmennusta on tarjolla englannin lisäksi kymmenellä muullakin kielellä. Valmennukseen osallistuminen antaa tukea ja työkaluja onnistuneeseen siirtymään työelämään, uudelle uralle tai koulutukseen. Valmennus on maksutonta ja se ei sido sinua mihinkään.

Tartu tilaisuuteen ja tule mukaan perhevapaalla oleville vanhemmille suunnattuun maksuttomaan, yksilölliseen ja ratkaisukeskeiseen työelämävalmennukseen. Ryhmä- ja yksilötapaamisista koostuvaa valmennusta toteutetaan Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa sekä etänä Lapin maakunnassa. Viimeiset valmennukset alkavat kesäkuun lopussa, joten hae mukaan nyt.

Next article