Etusivu » Johtaminen ja ura » Perhevapaalta työelämään -palvelu antoi uusia eväitä
Sponsoroitu

Osana Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoimaa Perhevapaalta työelämään -hanketta toteutetaan räätälöityjä, yksilöllistä ja ratkaisukeskeistä työskentelyä sisältäviä valmennuksia, jotka tukevat osallistujien mahdollisuuksia, voimavaroja ja myönteisiä tulevaisuuden näkymiä.

Tampereella valmennuksiin osallistuneet ovat kertoneet saaneensa muun muassa:

Perspektiiviä

Viivi: ”On hienoa, että nyt on varattu tunti viikossa oman tulevaisuuden ajattelulle! Olen sellainen, että tämän vaikean asian ajattelua siirtäisin ilman valmennusta. Nyt on aikaa pysähtyä miettimään, mitä oikeasti haluan. Yksi hieno puoli valmennuksessa on, että tämän aikana ei ole tarkoitus työllistyä, vaan valmennuksessa katsotaan tulevaisuuteen ja mietitään, koska on hyvä aika meidän perheelle, että äitinä palaan työelämään.”

Niina: ”Omalta kohdaltani olen ajatellut alanvaihtoa. Tässä koin hyödylliseksi avuksi sen oivalluksen, että onko mahdollista tehdä oman alan töitä, mutta muuttaa työnkuvaa.”

Itsevarmuutta

Kata: ”Valmennuksesta on ollut iso hyöty jo tässä kohtaa. Yksilövalmennusten avulla on pystynyt orientoitumaan työhönpaluuseen paremmin. Askelmerkit eteenpäin selkenivät konkreettisesti valmentajan kanssa ja omassa mielessä. Valmennuksen avulla on saanut rohkeutta ja itsevarmuutta. Perhevapaan jälkeen itseluottamus oli matalalla, ja valmennus on ollut yksi tärkeä elementti sen palauttamisessa.”

Viivi: ”Koen, että olen saanut itsevarmuutta. Vielä ensimmäisen puhelumme aikana ajattelin, ettei minulla ole osaamista työelämään. Nyt tämä ajatus on kuitenkin lähtenyt pikkuhiljaa muuttumaan. Olen myös oivaltanut, että lapsen saaminen on muuttanut minua ja saatan olla lapsen myötä parempi työntekijä.”

Vertaistukea

Menna: ”Ryhmävalmennuksissa parasta on ollut verkostoituminen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Siellä olen saanut myös ajatusapua opinto- ja urapolkuun sekä uusia näkökulmia moniin asioihin, kuten miten sujuvoittaa muutamat meille haasteelliset arkiset askareet kotona lasten kanssa. Yksilövalmennuksessa on mukavaa, kun voi käydä henkilökohtaisemmalla tasolla läpi omia ajatuksia, urahaaveita tai pohdintoja ja saa apua siihen, miten tai mistä etsiä tietoa, kehen ottaa yhteyttä jne.”

Jaana: ”Parasta tässä valmennuksessa on se tunne, ettei ole ainut, jota ahdistaa, ja kaikesta selviää, kun antaa itselleen aikaa.”

Työkaluja perhevapaan ja työelämän väliseen siirtymävaiheeseen

Ryhmä- ja yksilötapaamisista koostuvaa valmennusta toteutetaan Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa sekä etänä Lapin maakunnassa. Valmennusta on tarjolla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi, somaliksi, kurdiksi soranin tai kurmandžin murteella, persiaksi, mandariinikiinaksi sekä Lapissa pohjoissaameksi.

Pohditko seuraavaa askeltasi perhevapaan jälkeen?

Valmennukseen osallistuminen antaa tukea ja työkaluja onnistuneeseen siirtymään työelämään, uudelle uralle tai koulutukseen. Valmennus on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Next article