Etusivu » Johtaminen » Johtoryhmäkoulutus antaa avaimia johtamiseen
Sponsoroitu

Jari Viertola

yrittäjä, JV Nortech Metal Oy

Sanna Möller-Aaltonen

koulutuspäällikkö, Suomen Yrittäjä-
opisto

Hyvä johtaminen nostaa sekä ihmisten työtyytyväisyyttä että tuottavuutta.

Olen Nortech Metallin toimitusjohtaja, omistaja ja hallituksen puheenjohtaja, eli niin sanottu vanhempi sotaratsu. Kun organisaatio kasvaa, kaikkia asioita ei voi pitää enää omien korvien välissä. Järjestämme yhdessä Suomen Yrittäjäopiston kanssa johtoryhmäkoulutuksen, jossa selvitämme, miten voisimme purkaa turhia, päällekkäisiä rakenteita, kertoo yrittäjä Jari Viertola, JV Nortech Metal Oy:stä.

Johtaminen on taitolaji. On osattava johtaa asioita ja erityisesti ihmisiä – itseään ja muita. Hyvällä johtamistyöskentelyllä varmistetaan, että yrityksessä jokainen on oikeassa paikassa, tekee oikealla asenteella töitä, ymmärtää kokonaisuuden mihin hänen työnsä liittyy ja omaa riittävän osaamisen. Silloin tekeminen on tuottavaa.

– Johtoryhmä on yrityksen sydän, jonka toiminta vaikuttaa kaikkeen. Hyvä johtoryhmätyöskentely on tiimityötä, jossa vuorovaikutus on rakentavaa ja jäsenillä yhteinen suunta, lisää Suomen Yrittäjäopiston koulutuspäällikkö Sanna Möller-Aaltonen.

Koulutuksen taustalla on aina tarve ratkaista jokin asia

Yrityksen osaamistarpeiden ja strategisten tavoitteiden ymmärtäminen on välttämätöntä.

– Onnistunut koulutusyhteistyö edellyttää vuoropuhelua yritysjohdon kanssa, ymmärrystä yrityksen toiminnasta ja yrittäjämäistä asennetta eli aitoa tahtoa löytää oikea koulutusratkaisu yrityksen tarpeisiin. Kuulostelemme aktiivisesti signaaleja yrityskentältä: mitkä ovat ne haasteet, joihin yritykset törmäävät ja mikä auttaisi johtajia toimimaan paremmin arjessa, Möller-Aaltonen painottaa.

– Uskon, että vastuun jakaminen sitouttaa ihmisiä. Osa ihmisistä on ollut meillä jo yrityksen alusta saakka. Myös jälkikasvu on töissä tuotannossa ja otin heidätkin mukaan johtoryhmätyöskentelyyn. Koulutuksen avulla tuodaan ymmärrystä siitä, miksi joitain asioita on tehtävä, vaikka se ei hallin puolella aina tuntuisikaan järkevältä, Viertola summaa.

Tutustu Suomen Yrittäjäopiston koulutus- ja kehittämispalveluihin syo.fi.

Next article