Etusivu » Johtaminen » Suomi tarvitsee ammattilaisia
Sponsoroitu

Marjo Lautjärvi

perustaja, Finland Relocation Services Oy

Osaavista ihmisistä on globaali pula. Asiantuntijat voivat valita missä yrityksessä ja missä maassa haluavat työskennellä. Työpaikan lisäksi valintapäätökseen vaikuttavat kohdemaan maine ja asettautumisen vaivattomuus. Tässä yritysten kannattaa hyödyntää ammattilaisia.

– Kansainvälisissä rekrytoinneissa työnantajan tarjoamat palvelut ovat tärkeä sitouttamisen keino. Maailmalla lupa-asioiden hoito ja relokaatiopalvelut, kuten asunnon ja lasten koulupaikan hakeminen, kuuluvat lähes automaattisesti rekrytointitarjoukseen, kertoo Finland Relocation Services Oy:n perustaja Marjo Lautjärvi.

Työntekijät halutaan saada mahdollisimman sujuvasti kiinni uuteen arkeen ja työn tekemiseen. Perhe on olennainen osa siinä onnistumista, ja onkin valitettavaa, jos rekrytointi epäonnistuu siksi, ettei perheen viihtyvyyteen ole kiinnitetty riittävästi huomiota.

Työssämme keskeistä on ammattitaidon lisäksi empatia, ihmiset haluavat tulla kohdatuiksi ihmisinä.

– Sopeutumisen kannalta kohdemaan kielen opiskelu on kannattavaa. Kieli on avain kulttuuriin ja auttaa merkittävästi paikallisten tapojen ymmärtämistä ja tukee yhteenkuuluvaisuuden tunteen rakentumista, Lautjärvi muistuttaa.

Globaalisti lokaali

FRS on Suomen vanhin relokaatiopalveluja tarjoava yritys. Se auttaa vuosittain satoja asiakasyritystensä ulkomaalaisia asiantuntijoita perheineen asettumaan Suomeen. Suomesta maailmalle osaajia lähettävä yritys voi puolestaan hyödyntää FRS:n kansainvälistä verkostoa, joka tuntee parhaiten kohdemaiden erityispiirteet. FRS on myös ainoa alan yritys, jolla on ISO 9001 -standardiin perustuva alan erityispiirteet huomioiva Quality Seal -laatusertifikaatti.

– Teemme kaiken laadun kautta ja asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa (4,85 / max 5). Kiitos tästä kuuluu hyville työntekijöillemme, jotka osaavat asettua tulijoiden saappaisiin, heillä on omakohtaista kokemusta ulkomailla työskentelystä. Muutto on yksi stressaavimmista elämäntilanteista. Työssämme keskeistä on ammattitaidon lisäksi empatia, ihmiset haluavat tulla kohdatuiksi ihmisinä, summaa Marjo Lautjärvi.

Next article