Etusivu » Terveenä työssä » Hyvät tilat houkuttelevat työntekijäsi takaisin toimistolle
Sponsoroitu

Toimitilat ovat muutoksen kourissa, eikä aiempi toimintamalli välttämättä tue työskentelyä parhaiten. Niinpä vanha kalustuskaan ei aina enää sovi.

Päättäjien vaakakupeissa ovat etätyön tehokkuus ja läsnätyön sosiaalisuus. Toisaalta kustannuksia, hyvinvointia ja pitkän tähtäimen kehitystäkään ei voi jättää huomioimatta. Lisäksi hybridimalli haastaa johtajat, kun hyvinvointi, oikeudenmukaisuus ja edustavuus on varmistettava työpisteen sijainnista riippumatta.

– Mukavat, toimivat tilat tukevat työskentelyn tehokkuutta ja päättäjien tehtävänä on johdattaa työntekijät takaisin toimistoille, Futuofficen toimitusjohtaja Pirkko Huhta sanoo.

Muuntojoustavuuden lähtökohta on yrityksesi liiketoiminta

Tiloilla on suuri merkitys imagolle, kanssakäymiselle ja viihtyvyydelle. Se voi myös olla ratkaiseva tekijä esimerkiksi rekrytoinneissa. Aulapalvelut ja lounasravintola eivät enää riitä, vaan sisällä tulee olla wau-efektiä.

Usein toimitiloissa on liikaakin kalusteita, kun niitä on hankittu aina vain lisää. Suunnittelulla ja sopivilla kalusteilla tilan käyttöön saa joustavuutta.

– Jos työntekijöiden kanssa ei ole keskusteltu työn tekemisen tavoista ja heidän tarpeistaan, uudet hankinnat saattavat jäädä käyttämättä. Nyt riski on vielä aiempaa suurempi, koska etätöissä ihmiset ovat tunnistaneet omat tapansa tehdä töitä, Huhta korostaa.

Futuoffice auttaa löytämään liiketoimintaasi tukevat tilaratkaisut

– Selvitämme, mitä tehdään, miksi ja mihin sillä pyritään. Tarvitaanko tilassa rauhaa, yhteisöllisyyttä vai inspiraatiota? Huhta innostuu.

Työtehtävien kirkastaminen nostaa tarpeet esiin. Väreillä ja materiaaleilla voi tukea hyvinvointia ja oppimista.

– Yrittäjänä ja diplomi-insinöörinä tunnen liiketoiminnan vaatimukset hyvin. Toisaalta HR-asiantuntijana ymmärrän henkilöstön hyvinvoinnin tärkeyden. Minulle on sydämen asia pitää huolta myös siitä, että kaikki hankinnat eri toimittajilta tulevat paikalle juuri oikeaan aikaan, Huhta summaa.

Soita, niin mietitään yhdessä, millainen on teidän tarvitsemanne työympäristö:

Pirkko Huhta 040 822 7557

Tehdään työtilastanne toimivampi!

Next article