Etusivu » Terveenä työssä » Inspiroiva coworking-tila antaa virtaa työpäivään
Sponsoroitu

– Yrityksillä on hyvät työkalut, etäpalaveriohjelmistot ja tietoturvakin saatettu kuntoon, mutta ihmiset eivät halua tehdä töitä loputtomasti kotoa käsin, Johanna Närvä-Hakala MOW Mothership of Work Oy:sta sanoo.

Joustavuus työelämässä on tullut jäädäkseen. Yhä useampi ihminen valitsee, tekeekö töitä tänään kotona, konttorilla vai coworking-tilassa. Iso osa palavereista hoituu etänä, mutta myös aitoa vuorovaikutusta ja oikeita kohtaamisia kaivataan.

Korona kohtelee eri tavalla yksin asuvia ja perheellisiä – hyvässä ja pahassa. Monessa perheessä tunnetaan taistot siitä, kumpi joutuu pitämään etäpalaverinsa vessassa. Kodin ulkopuolelle siirryttäessä kahvilan pöydän ääressä mietitään, montako kuppia kahvia täytyy juoda, että kehtaa istua paikoillaan koko päivän tekemässä töitä.

Toimistotilaratkaisun on oltava tarpeenmukainen

Toimistotiloja tarvitaan käyttöön yhä joustavammin, ja coworking-tiloilla pienet kuin suuretkin yritykset voivat löytää uusia tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja. Isoja toimistoja ei voida pitää tyhjillään kestävästi, ja mitä enemmän joustavuutta työpaikalla halutaan, sitä tärkeämpää on pohtia, miten tilojen käyttöä voidaan optimoida.

Joustava coworking-tila skaalautuu vaivattomasti ylös- ja alaspäin tiimin koon ja tarpeiden mukaan. MOW tarjoaa hyvin erilaisia tiloja ja vaihtoehtoja, esimerkiksi normaalin avotilan työpisteen lisäksi voi varata yhden kahdestatoista neukkarista, hiljaisen työn huoneen tai oman yksityisen Resident-huoneen. Uutena palveluna MOWlta voi nyt varata oman työhuoneen vaikka vain päiväksi, ja tilaa voi myös vaihtaa vaikka päivittäin.

Kaipuu ihmisten pariin

Keskeisenä osana coworking-tiloja on myös yhteisöllisyys. Yhteiset aamupalat ja erilaiset tapahtumat luovat luontevia kohtaamisia, jotka ovat jääneet pois kotona työskentelyn mukana.

– MOW oli ensimmäisiä aitoja coworking- tiloja Suomessa, jossa jäsenyys ja ympäröivä yhteisö tuovat lisäarvoa. Emme ole toimistohotelli eli pelkkä huone ja avain, vaan panostamme yhteisöllisyyteen ja henkilökohtaiseen palveluun. Tämä tuo mahdollisuuksia pienille yrityksille verkostoitumiseen ja isoille saada kumppaneita. Yhteishenkeä MOWssa on aina nostatettu erilaisilla tapahtumilla, ja kunhan rajoitukset saadaan purettua, niitä on taas luvassa. Tapahtumista tulee jatkossa myös hybriditilaisuuksia, Johanna Närvä-Hakala toteaa.

MOWin hubit ovat Mothership Helsingin Punavuoressa ja Supernova Tampereen Ratinassa. Jäsenille ovet ovat auki ympäri vuorokauden, päiväkäyttäjät pääsevät tiloihin aukioloaikojen puitteissa.

– Monilla on kaipuu ihmisten pariin, siksi kannustamme kokeilemaan rohkeasti tiloja, joissa on huomioitu hygienia- ja turvallisuussuositukset, Närvä-Hakala vinkkaa.

Next article