Etusivu » Terveenä työssä » Oikein tiivistetyssä talossa on terveellinen sisäilma
Sponsoroitu

Hyvin toimiva ilmanvaihtojärjestelmä sekä turvalliset rakennusmateriaalit ovat oleellisia sisäilman laadun kannalta. Jos ilmanvaihdon painesuhteet eivät ole tasapainossa, alipaine vetää ilmaa rakenteiden liitoskohdista sekä läpivienneistä. Poistamalla hallitsemattomat ilmavuodot ehkäistään maaperän haitallisten bakteerien ja mikrobien sekä rakenteista emittoituvien yhdisteiden pääsy sisäilmaan.

– Estämällä ilmavuotoja vaikutetaan moneen ongelmaan. Esimerkiksi radonin poistaminen sisäilmasta on huomattavasti hankalampaa kuin sen pääsyn estäminen, sanoo Build Care Oy:n toimitusjohtaja Jarno Kontio.

Radioaktiivinen jalokaasu radon lisää keuhkosyövän riskiä.

– Radonia ei haista, maista eikä tunne. Se on kuitenkin asia, joka on helppo laittaa kuntoon tiivistämällä rakenteet, painottaa Sauli Paloniitty, Paloniitty Oy:n toimitusjohtaja.

Hengittävä pinnoite päästää rakenteet kuivumaan

Usein rakenteisiin jää rakennusvaiheessa kosteutta tai sitä nousee perustuksiin maaperästä kapillaari-ilmiöllä. Kun ilmavuotoja ehkäistään tiivistämällä rakenteita, kosteus ei pääse poistumaan.

ElaProof-pinnoitteiden ykkösominaisuus on hengittävyys: rakenteet pääsevät kuivumaan vapaasti, mutta pinnoite laittaa ilmavuodot kuriin, Paloniitty kertoo.

Vesiliukoinen on turvallinen ympäristölle ja asentajalle

Kotimaiset ElaProof-tuotteet ovat ekologisia, vesipohjaisia pinnoitteita, jotka on kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin. Tuotteiden taustalla on laajamittainen ja jatkuva tuotekehitys.

Yksikomponenttinen tuote on helppo ja turvallinen käyttää niin uudisrakennus- kuin saneerauskohteissakin. Optimaalinen viskositeetti mahdollistaa samassa työajassa suuremman pinta-alan tai juoksumetrien pinnoittamisen.

– Yhdellä tuotteella suojataan samalla kertaa sekä betoni että hoidetaan radontiivistys ja ilmatiiveysasiat. Koska pinnoite on liuotteeton, se ei ärsytä iholla eikä hengitettynä. Tämä taas tarkoittaa pienempää käytönaikaista suojaustarvetta, Kontio toteaa.

ElaProof-tuotteet on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan, ja niitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

– ElaProof on monessa kohteessa lyömätön. Se sopii sisälle ja ulos useimmille rakennuspinnoille, Paloniitty summaa.

Lue lisää käyttövalmiista, isosyanaattivapaasta ElaProof Indoor -pinnoitteesta

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article