Etusivu » Terveenä työssä » Työnopastus on työturvallisuuden perusta
Sponsoroitu

Taitavinkaan asiantuntija tai mestari ei automaattisesti osaa opettaa taitojaan muille. Tehokkaassa työnopastuksessa tarvitaan pedagogista osaamista ja yhdessä sovittuja toimintamalleja.

– Jos opastuksen pelisääntöjä ei ole, uudet työntekijät saavat erilaisen opastuksen riippuen opastajasta. Tämä voi olla jopa riski työturvallisuudelle, valmentaja Teija Mykrä sanoo.

Kunnollinen työnopastus on kilpailuvaltti

Hyvä perehdytys ottaa tulijan osaksi työyhteisöä. Työssä onnistumiset kasvattavat motivaatiota. On kaikkien etu, että aloittaja oppii tekemään työnsä laadukkaasti ja virheet vähenevät.

Työnopastuksen materiaalit ja ajankäyttö on syytä suunnitella huolellisesti. Opetettavat asiat tulee pilkkoa sopiviksi paloiksi, infoähky kun ei edistä oppimista.

Koulutamme opastajan huomioimaan erilaiset oppijat.

– Koulutamme opastajan huomioimaan erilaiset oppijat. Treenaamme vuorovaikutusta ja kohtaamisen taitoja sekä harjoittelemme antamaan palautetta kannustavasti, kertoo valmentaja Sirpa Puolakka.

– Meiltä saa työkalupakin, josta löytyy välineet työnopastukseen, olipa opastettava kokenut kollega tai nuori kesätyöntekijä, Mykrä kiteyttää.

Valmennustalo Virralta apua työnopastuksen kunnossapitoon

Työnopastus vaikuttaa yrityksen fyysiseen ja henkiseen työturvallisuuteen, työnantajamaineeseen, laatuun ja tuottavuuteen. Siksi työnopastus on suuri mahdollisuus.

– Valmennus suunnitellaan aina yhdessä tilaajan kanssa. Autamme järjestämään työnopastuksen kuntoon ja tuomaan innostusta opettamiseen, Mykrä sanoo.

– On ihan parasta nähdä, kun opastajat ymmärtävät, miten tärkeää työtä he tekevät. Valmennuksesta lähdetään rinta rottingilla, Puolakka hymyilee.

Haluatko parantaa työnopastusta? Lue lisää palveluistamme osoitteessa
valmennustalovirta.fi tai soita Sirpalle 040 705 6093 tai Teijalle 050 575 5950.

Next article