Etusivu » Ulkoistaminen » Aika on rahaa!
Sponsoroitu
Kaupallinen yhteistyö:
avatar

Mikko Sjögren

rahataidon valmentaja™ ja perustaja, Valmennusyhtiö Varapuu

Jos haluaa vaurastua, ei kannata viivytellä tai olla malttamaton. Aika on sijoittajan paras, mutta usein aliarvioitu kaveri. Menetettyjen vuosien hyötyjä ei saa takaisin, eikä varallisuuden kasvu ole lineaarinen prosessi. Korkoa korolle -ilmiön todelliset vaikutukset paljastuvat vasta sijoitusajan loppumetreillä.

Vaurastumiseen tarvitaan tahtotila sijoittaa, rahaa jota sijoittaa sekä riittävästi aikaa kerryttää korkoa korolle.

– Vaurastumista voi toki tapahtua myös vaivihkaa siten, että ostetaan oma asunto, sitten kesämökki ja maksellaan lainaa niistä vähitellen pois. Tällöin ihminen harvemmin kuitenkaan kokee varsinaisesti vaurastuneensa, lainat vain tulevat jossain kohtaa maksetuiksi. Näin vaurastumisen hedelmästä pääsee ehkä nauttimaan vasta yllättynyt perikunta, Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja rahataidon valmentaja™ Mikko Sjögren juttelee.

Aika on sijoittajalle elementti, jonka arvoa usein väheksytään.

– Raha on ihmismielelle vaikea konsepti. Korkoa korolle -kasvun vaikutuksia pitkällä aikavälillä on haastava hahmottaa, sillä ihmiselle on luontaista ajatella vaurastumista harhaisesti lineaarisena prosessina.

– Ajatellaan, että jos 20 vuotiaasta lähtien pistää 100 euroa kuussa sivuun 65 ikävuoteen asti, tavoitellusta miljoonapotista on puolimilliä kasassa jo sijoitusajan puolivälissä. Todellisuus on kaukana tästä uskomuksesta, sillä tulokset konkretisoituvat vasta sijoitusajan loppumetreillä. Monella malttamattomalla usko loppuu, leikki jää kesken ja ajan tekemän työn potentiaali jää hyödyntämättä, Sjögren antaa esimerkin sijoittajan kompastuskivestä.

Viivyttely tulee kalliiksi.

– Aika on sijoittajan arvokkain kaveri. Se kuluu itsestään ja saa korkoa korolle -ilmiöllä potin kasvamaan, ilman että sijoittajan tarvitsee tehdä mitään. Jos haluaa vaurastua, se sata euroa kannattaa vaan nipistää heti palkkapäivänä sivuun, eikä jäädä odottelemaan sitä päivää, kun tilille sitten joskus jää ylimääräistä. Rahan tunnehinta on pienin silloin, kun koko palkka on vielä tilillä. Palkan viimeisestä satasesta on vaikea luopua, Sjögren kuvailee.

Ajan, rahan ja maltin rinnalle tarvitaan osaamista ja jatkuvaa oppimista.

– Taitavan sijoittajan päätöksiä ohjaa oma ymmärrys ja tavoitteet. Vaurastumiselle on paremmat lähtökohdat, kun palveluntarjoaja valitaan sijoittajan tavoitteista käsin sen sijaan, että tuntematon sijoitusmyyjä lähestyy sijoittajaa myyntitavoitteidensa ohjaamilla ratkaisuilla. Sijoitusmarkkinoilla iso osa on huttua. Kannattaakin pohtia, kuka sijoituspäätöksestä hyötyy eniten. Ostaja vai myyjä?

Asiakkaamme vaurastuvat tarjoamillamme rahankäytön, sijoittamisen ja vaurastumisen valmennuksilla. Oletko sinäkin valmis vaurastumaan?

Varapuu.fi • Mikko Sjögren • [email protected] • 040 555 4632

Next article