Etusivu » Yritystoiminta » Aidosta innostuksesta syntyy kovaa kasvua
Sponsoroitu

Henkilöstöpalveluyritys Amiko painaa täysillä eteenpäin, suuntaa katseen tulevaisuuteen ja vastaa työelämän huutoon laajalla portfoliollaan. Tuloksia syntyy hyvin hoidetuista kohtaamisista ja ratkaisujen etsimisestä yhdessä. Kasvua haetaan myös muualta Euroopasta.

Henkilöstöpalveluyritys Amikossa on kova draivi päällä, sillä ala on nosteessa koronan tuoman pienen notkahduksen jälkeen. Toimiala puksuttaa tasavarmaa tahtia kokonaisliikevaihdon ollessa yli miljardi euroa.

Amikossa taotaan nousujohteisesti kovaa tulosta, tavoitteet on asetettu korkealle ja kansainvälistyminen käynnistynyt lupaavasti. Toimipisteitä on kymmenkunta ympäri Suomea ja toimintaa Hangosta Kittilään. Mistä moinen tahti, myyntijohtaja Jarno Salmela?

– Olemme kasvuyritys ja talo on täynnä motivoituneita tekijöitä. Yhdessä tekemisen palo on kova ja meillä on aito tarve auttaa niin asiakasyrityksiämme kuin vuokratyöntekijöitäkin menestymään. Ratkaisujen etsiminen ja innostus niiden löytymisestä on eteenpäin ajava voima.

Suomessa on satoja henkilöstöalan yrityksiä, jotka kaikki kilpailevat parhaista tekijöistä ja työntekijöiden saatavuudesta. Alan rankinglistalla Amiko on ehtinyt kuuden toimintavuotensa aikana nousta jo kahdenkymmenen suurimman joukkoon kaikkiaan lähes viidensadan yrityksen joukosta. Tavoitteena on olla alan paras.

Mitä paremmin ihmiset voivat, sitä paremmin he motivoituvat.

Erottautuakseen muista toiminnassa täytyy olla jotain erikoista – ja sitten myös jotain hyvin inhimillistä.

– Teemme töitä sen eteen, että työntekijä haluaa palata ja jatkaa meillä. Emme halua kohdella työntekijöitä resursseina, vaan he ovat ennen kaikkea ihmisiä. Motivaation säilymisen kannalta heidän tulee tietää, että turvaverkko ja se tietty amikolainen, keneen ottaa yhteyttä, löytyy, sanoo henkilöstöjohtaja Katarzyna Laurila.

Mitä paremmin ihmiset voivat, sitä paremmin he motivoituvat – olipa kyse lyhyemmästä jaksosta tai jostain pidemmästä, Salmela ja Laurila summaavat kuin yhdestä suusta.

Vain muutos on varmaa

Työelämä vaatii yhä enemmän: osaamista, joustoa ja uudelleen kouluttautumista. Pelkkää pätkätyötä tarjoamalla oltaisiin pian umpikujan päässä, sillä tarpeet ovat todella moninaiset. Ja mitäpä muuta asiakasyritys voisi haluta kuin ostaa kaiken samalta luukulta sitä mukaa, kun tarpeet kasvavat – ja saada vielä avaimet käteen niin halutessaan.

– Perinteisempien palvelujen, kuten henkilöstövuokrauksen, lisäksi palveluskaalamme on todella laaja. Meillä on esimerkiksi palkkahallinto- ja tilitoimistopalvelut, erilaisia työkykyyn ja uudelleen sijoittamiseen liittyviä palveluja sekä ohjelmistoratkaisuja, Salmela listaa.

Siiloutuminen tai poteroon asettautuminen ei toimi dynaamisessa yrityskentässä, jossa täytyy olla jatkuvasti korvat auki markkinoiden signaaleille.

Amikossa kasvua haetaan myös Suomen ulkopuolelta, sillä Puolaan avatun toimiston kautta tuodaan väkeä erilaisiin töihin eri puolille Suomea.

– Kokemukset ovat olleet erittäin hyviä. Yksi onnistumisen avain on huolellinen valmistelu ja aloitusprosessi: autamme kädestä pitäen kotouttamisessa ja työnkuvaan liittyvissä tekijöissä. Kokonaisvaltainen lähestyminen onkin yksi meidän menestyksemme salaisuuksista, Laurila sanoo.

Ja Amikolla on katse varmasti jo muuallakin Euroopassa, sillä kun menestystä haetaan, sen eteen osataan myös toimia.

Miksi Amiko?

Räätälöidyt ratkaisut eri tarpeisiin ja tilanteisiin

Kokonaisvaltainen palvelupaketti

Palvelua ihmiseltä ihmiselle

Etsitkö motivoituneita työntekijöitä?

Next article