Etusivu » Yritystoiminta » Digitaalinen kaksonen nopeuttaa suunnittelua ja ylläpitoa
Sponsoroitu

Rockwell Automation Emulate3D – digitaalisen suunnittelun ohjelmistoilla voidaan simuloida erilaisia laitteita ja koneita ennen valmistusvaihetta. Ratkaisu on merkittävä lisä kone- ja laitesuunnittelun digitalisaatiokehityksessä.

Emulate3D on ohjelmistotyökalu, jolla voidaan mallintaa virtuaalitodellisuuteen erilaisia koneita ja laitteita. Klinkmann Oy:n tuotepäällikkö Ervin Kaur kuvailee Emulate3D-ohjelmiston herättävän virtuaalisesti koneet ja laitteet elämään ja näin nostavan suunnittelun aivan uudelle tasolle.

– Ohjelmisto luo virtuaalisen kaksoiskappaleen siitä koneesta tai laitteesta, jota ollaan kehittämässä tai suunnittelemassa. Virtuaalinen kaksoiskappale voidaan ohjelmistossa liittää osaksi ohjausjärjestelmää, jolloin mahdollistuu kokonaisvaltainen virtuaalinen automaatiotestaus (emulointi). Emulointi voidaan toteuttaa riippumatta automaatiotoimittajasta.

Jatkokehitystä ja ennakointia

Ohjelmiston avulla kone- ja laitesuunnittelijat voivat suunnitella ja jatkokehittää toimittamiaan koneita ja laitteita.

Toinen ohjelmistosta merkittävästi hyötyvä taho on valmistavan teollisuuden toimijat, jotka voivat mallintaa tuotantolinjojaan ja näin harjoitella, ennakoida sekä testata erilaisia toiminnallisia tilanteita.

– Koska tuotantolinjoilla voidaan etukäteen ennakoida esimerkiksi erilaisia virhetilanteita, tuotannollisia seisokkeja pystytään välttämään tehokkaammin.

Koska tuotantolinjoilla voidaan etukäteen ennakoida esimerkiksi erilaisia virhetilanteita, tuotannollisia seisokkeja pystytään välttämään tehokkaammin.

– Lisäksi Emulate3D-ratkaisua voidaan hyödyntää laitteiden myyntitilanteissa, jossa ohjelmiston avulla esitellään asiakkaalle virtuaalisesti se, millainen toimitettava räätälöity kone tai laite tulisi olemaan.

Virtuaalikappaletta voidaan demota ohjelmistossa tai Kaurin mukaan on myös mahdollista käyttää 3D-laseihin perustuvia ratkaisuja, joissa virtuaalinen laite sijoitetaan sille suunniteltuun tilaan.

Katso webinaari

Ymmärrä paremmin digitekniikan hyödyntämistä

Hanki kokeiluversio

Asiantuntijan rakentama demo sinun tarpeillesi

Euroja ja aikaa säästyy

Koneiden ja laitteiden suunnitteluaika lyhenee merkittävästi, koska prototyyppejä ei tarvitse rakentaa samassa määrin kuin aikaisemmin. Tämä säästää merkittävän määrän aikaa ja euroja.

Kaurin mukaan ratkaisu on kustannuksiltaan kevyemmästä päästä, sillä Emulate3D on vakio-ohjelmisto eikä sisällä räätälöintiä. Ohjelmiston käyttöönottoprojekti kestää muutaman viikon.

– Pakettiratkaisu sopii erityisen hyvin pienille ja keskisuurille yrityksille helpon implementointinsa takia.

Next article