Etusivu » Yritystoiminta » Etsitkö yrityksellesi uutta kotipaikkaa? Sipoossa Yritystiimi tukee liiketoimintaa
Sponsoroitu

Yritysneuvonnan peruspalveluiden lisäksi Sipoossa on Yritystiimi, joka kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa yrittäjien haasteiden ja toiveiden äärelle. Kunta panostaa pulmien nopeaan ratkaisuun, jotta liiketoiminnan edellytykset ja sitä tukevat palvelut ovat mahdollisimman hyvät.

– Yritystiimissä ovat mukana rakennus- ja ympäristövalvonnan päälliköt sekä kaavoituksen, kuntatekniikan ja vesilaitoksen päälliköt. Mietimme yhdessä esimerkiksi, miten rekat saadaan paremmin perille eri toimipaikkoihin ja miten voisimme auttaa poikkeusluvilla matkailun kehittämistä, Sipoon elinkeinopäällikkö Elina Duréault kertoo.

– Minulla on kokemusta tästä, kun yrityksemme etsi uutta tonttia. Kunta oli meille myönteinen ja saimme tontin yleiskaavan lisäyksenä. Tontti muokattiin tarpeidemme mukaiseksi ja rakennusaikana ongelmat ratkaistiin nopeasti, sanoo Finnvacumin toimitusjohtaja Christer Weckström, joka on myös ollut mukana elinkeinojaostossa yritysjäsenenä.

Case Finnvacum: Miksi Sipooseen kannattaa sijoittua?

Finnvacum on 55-vuotias perheyritys, joka toimittaa koneet ja pakkausmateriaalit elintarviketeollisuudelle. Finnvacum palvelee elintarvikealan yrityksiä valtakunnallisesti ja hoitaa kaiken prosessista pakkaukseen, myös huollot ja asennukset.

– Olemme aina olleet sipoolainen yritys, mutta kun vanhat toimitilat Östersundomissa jäivät pieneksi, tutkimme eri paikkakuntia tarkasti. Valitsimme Sipoon, koska meille logistiikka on tärkeää ja täältä on hyvät liikenneyhteydet kaikkialle. Halusimme myös, että vierailijamme pääsevät meille helposti lentokentältä, Weckström kuvailee.

Logistiikan ohella vaakakupissa painoivat vahvasti yhteistyöverkostot ja alihankintaketjut pääkaupunkiseudulla sekä se, että suurin osa henkilökunnasta asuu Itä-Uudellamaalla.

– Olimme ensimmäisiä, jotka sijoittuivat Sipoonlahden teollisuusalueen laajennettuun osaan. Keskisuurelle yritykselle täällä kaikki on aika lähellä: tämä on yrittämistä landella, mutta Helsingin Kauppatorille menee vain
20 minuuttia. Saaristo, luonto ja väljyys tuovat asumismukavuutta eivätkä ruuhkat haittaa kulkemista, Weckström summaa.

Sipoo on kasvanut tasaisesti jo 10 vuotta

Sipoo on kasvanut noin 2,5 prosentin vauhtia viimeiset vuodet. Sekä elintarviketeollisuus että logistiikka ovat kasvussa ja niiden ekosysteemit ovat Sipoossa kehittyneet.

Teemme kuntakokeilua itsenäisesti, vaikka emme ole mukana valtakunnallisessa kuntakokeilussa.

– Tulkitsemme jatkuvan kasvun niin, että sijainnin ohella ratkaisukeskeinen otteemme ja palvelumme ovat onnistuneet. Kehitämme palvelujamme koko ajan lisää ja tarjoamme yrityksille yhden luukun palvelua. Ja jos haluaa, henkilökohtaisen tapaamisen saa sovittua nopeasti, mikä ei ole tavallista kuntakentällä. Olen myös entinen yrityskehittäjä ja tarvittaessa autan yrityksiä myös aiemman kokemukseni pohjalta, Duréault sanoo.

Sipoon ja Yritystiimin tavoitteena on, että kaikenkokoisten yritysten on helppo sijoittua sinne. Paikalliset yrittäjät tekevät myös paljon yhteistyötä keskenään ja isommat vuokraavat toimitiloja pienyrittäjille.

– Tehtävää on paljon ja kuuntelemme yrittäjien toiveita herkällä korvalla. Esimerkiksi teemme kuntakokeilua itsenäisesti, vaikka emme ole mukana valtakunnallisessa kuntakokeilussa. Teemme tiivistä yhteistyötä työllisyyspäällikön kanssa ja mätsäämme yrityksiä työnhakijoiden kanssa. Usein työllisyyspäällikölle soitetaankin suoraan ja kysytään, olisiko hänellä töitä tarjolla. Pienen kunnan etu on se, että ihmiset ovat tuttuja ja asioita on helppo hoitaa; meille voi aina soittaa, Duréault hymyilee.

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä!
Elina Duréault, elinkeinopäällikkö – Näringschef
+358 (0)40 191 4465, [email protected]

Next article