Etusivu » Yritystoiminta » Menestyminen synnyttää lisää menestystä
Sponsoroitu

Alueen hyvinvointi rakentuu ihmisten ja yritysten menestymisestä.

– Yhteisöllisyyden ja tekemisen kulttuurin rakentaminen vievät aikaa, mutta ne synnyttävät luottamusta. Tapahtumat, kulttuuri ja urheilu luovat yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa seudun vetovoimaa, kaupungin henkeä. Se, miltä kaupunki näyttää ulospäin, vaikuttaa muun muassa siihen, miten yritykset saavat tarvitsemiaan työntekijöitä, kertoo Into Seinäjoki Oy:n asiakkuusjohtaja Jukka Pajunen.

Avaruuden pääkaupungissa on tilaa onnistua

– Seinäjoki on kasvanut joka vuosi. Tällä on merkitystä, kun yrityspäättäjät miettivät minne mennä seuraavaksi. Seinäjoki on yhteistyöhaluinen, kaavoitus on nopeaa ja luottamus näkyy eri toimijoiden välisissä tekemisissä, Pajunen painottaa.

Seinäjoella on menestyjiä, rohkeita ihmisiä, jotka avaavat latuja.

Seinäjoella on sisäistetty, että kun yksi yritys menestyy, se mahdollistaa myös muiden menestymisen. Seinäjoki voitti EK:n Kuntarankingin viidettä kertaa peräkkäin, Suomen Yrittäjien kuntabarometrissa on tullut ykkössija kolmesti ja kerran myös Taloustutkimuksen Kuntien imago -tutkimuksessa.

– Olemme tehneet valtavasti töitä voittojen eteen. Seinäjoella on menestyjiä, rohkeita ihmisiä, jotka avaavat latuja. Täällä viihtyvät ihmiset, joilla on kyky saada asioita tapahtumaan. Luottamus ja henki ovat valtava voimavara, mutta ne on rakennettava, niitä ei voi ostaa mistään. Meillä arvostetaan yrittäjyyttä, siksi kiinnostamme ihmisiä, jotka haluavat tehdä, sanoo Jukka Pajunen.

Miljardin investoinnit kerättiin etuajassa

Seinäjoki asetti vuonna 2017 kunnianhimoisen tavoitteen kerätä yritysten investointeja viiden vuoden kuluessa miljardin euron edestä. Se, että tavoite ylitettiin jo vuonna 2020, on vahva osoitus yritysten uskosta alueeseen ja sen elinvoimaan.

Yksi suurimmista investointipäätöksistä oli Atrian siipikarjatuotannon laajennus. 155 miljoonan euron investoinnilla on merkittävät, pitkäaikaiset kerrannaisvaikutukset koko seutukunnan talouteen. Atrialle rakennettiin myös Suomen suurin aurinkovoimala.

Yksi uusimmista tulokkaista on brittiläisbulgarialainen Dronamics, joka aloittaa keskipitkien välimatkojen miehittämättömät rahtidroonilennot vuonna 2022. Seinäjoen valikoituminen ensimmäiseksi kohteeksi Suomessa on seurausta paitsi keskeisestä sijainnista ja kattavasta yritysverkostosta myös Seinäjoen Lentoasema Oy:n aktiivisuudesta ja kaupungin toimijoiden pitkään jatkuneesta kehitystyöstä.

”En voisi kuvitella parempaa paikkaa”

Michael Mansour ei voisi kuvitella Seinäjokea parempaa paikkaa Vaskin kaltaisen yrityksen pyörittämiselle. Kuva: Into Seinäjoki

Brittiläinen Michael Mansour muutti vuosi sitten perheineen Italiasta Seinäjoelle vahvistamaan kokoojakiskojen valmistusratkaisuihin erikoistuneen Vaskin kokenutta tiimiä.

– Täällä arvostetaan rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä, joten asiat tulevat hoidetuksi niin kuin on sovittu. Lisäksi yrityskenttä on oikeudenmukainen ja tasapuolinen. Seinäjoen kaupunki on aktiivinen paikallisten yritysten tukemisessa ja täällä on paljon osaavaa työvoimaa. Automaatioklusterin toimitusketjun kumppanit ovat lähellä, joten tarvittavat tilaukset on mahdollista saada nopeallakin aikataululla. Vaikka isoimmat asiakkaat ovatkin melko kaukana ja yrityksen pyörittäminen Suomessa ei ole halpaa, en voisi kuvitella parempaa paikkaa Vaskin kaltaisen yrityksen pyörittämiselle, yrityksen hallituksen puheenjohtajana toimiva Mansour toteaa.

– Yrittämisen lisäksi täällä on erinomaiset edellytykset lapsien kasvattamiseen, sillä koulutus- ja terveydenhoitojärjestelmät ovat niin korkealaatuisia ja elinympäristö turvallinen. Seinäjoki on maanläheinen ja rauhallinen paikka elää, Michael Mansour kiittää.

Next article