Etusivu » Yritystoiminta » Onnistunut rekrytointi on usean tekijän summa
Sponsoroitu

Hyviä työntekijöitä on helppo löytää, mutta kompetentin henkilön palkkaaminen, tietyt tehtävävaatimukset huomioiden, vaatii osaamista.

– Kun yrityksessä herää rekrytointitarve, ei riitä, että etsitään henkilöä tiettyyn tehtävään. Hyvin tehty taustatyö on tärkeää. On määriteltävä haettavan henkilön toimenkuvaa, millaista osaamista ja työpersoonallisuutta haetaan. Millaiseen tiimiin tai yritykseen uusi henkilö tulee töihin? Alussa kannattaa myös arvioida, olisiko talossa jo haettavaa osaamista ja voisiko tehtävä olla askel eteenpäin omalla uralla, Oy Nordic Progress Ab:n toimitusjohtaja Markus Lumme toteaa.

Rekrytointi vaatii aikaa ja resursseja. Yritys ei useinkaan hahmota, kuinka monen ihmisen työpanosta hakuprosessissa tarvitaan ja kuinka monta työtuntia kandidaattien etsiminen, haastattelut sekä valinta voivat viedä. Yrityksen käyttämä sisäinen työaika yhteen rekrytointiin on noin 18 työpäivää eli lähes kuukauden työresurssi. Rekrytointikumppanin käyttö tuokin selkeitä etuja yritykselle: näkyvimmät hyödyt ovat ajansäästö, kompetenttien henkilöiden etsiminen ja tehokkuus projektin läpiviemisessä. Usein jo nämä puoltavat kokeneen rekrytointiammattilaisen käyttöä.

Kolminkertaista myyntiä

Oy Nordic Progress Ab:n selkeä etu useissa rekrytointi- ja suorahakuprojekteissa on siinä, että sama konsultti vie koko projektin alusta loppuun saakka itse: hakee, haastattelee ja testaa. Näin konsultti ymmärtää syvällisesti asiakkaan tarpeen sekä osaa hakea kompetentteja kandidaatteja alusta lähtien ja tehokkaasti. Nordic Progressilla on myös vuosikymmenien aikana kerätyt verkostot osaajista sekä kyky herättää niin sanotut passiiviset työnhakijat.

– Rekrytointiprojekti on kolminkertaista myyntiä. Ensin myymme yli kolmikymmenvuotisen kokemuksemme, osaamisemme ja toimialatuntemuksemme asiakkaalle. Käymme yhdessä tarkasti toimeksiantoon liittyvät asiat läpi ja mietimme erityisesti haettavan henkilön tehtävän sisällön sekä tarvittavat kompetenssit tehtävässä suoriutumiseksi. Saatuamme toimeksiannon, myymme avoinna olevan yrityksen ja tehtävän sopivalle kandidaatille. Ja kolmannen kerran esittelemme kandidaatin asiakkaalle, Lumme kuvailee.

– Ota yhteyttä ja lasketaan, mitä rekrytoinnin hinta on rekrytointipalveluna ja itse suoritettuna. Käyttämällä ammattitaitoista kumppania päästään nopeammin oikeanlaiseen lopputulokseen, Lumme lupaa.

Oikeat ihmiset. Oikeat taidot.

Next article