1. Mihin rahasto on keskittynyt ja mitä hyötyjä se tarjoaa sijoittajalle?

2. Mitä riskejä rahastoon liittyy sijoittajalle?

3. Keille rahasto sopii?

4. Mitä te tarjoatte sijoittajille alalla?

Ernst Grönblom

salkunhoitaja, HCP Focus

1. HCP Focus on aktiivinen osakerahasto. Onnis- tuessaan aktiivinen strategia luo markkinatuottoa parempaa tuottoa (”alfa”). Viiden vuoden jaksolla 2013 – 2017 maailman osakemarkkinat (MSCI ACWI IMI indeksi) tuottivat yhteensä 90 %, eli keskimäärin 14 % p.a. Samana ajanjaksona HCP Focus tuotti yhteensä 142 %, eli keskimäärin 19 % p.a. HCP Focus on siis tuottanut alfaa keskimäärin 5 % p.a.

Petteri Vaarnanen

rahastoyhtiön johtaja, Säästöpankki

1. Säästöpankkirahastojen toiminta perustuu osaavaan yritystutkimukseen jonka pohjalta teemme aktiivisesti sijoituskohteiden valintoja. Olemme panostaneet merkittävästi omaan riippumattomaan analyysiin ja valintamme vuoden parhaaksi osakevarainhoitajaksi on osoitus toimintamallimme menestyksestä.

Henrika Vikman

toimitusjohtaja, Nordea Funds Oy

1. Vastuullisen sijoittamisen kärkirahastojemme, Tähtirahastojen, perimmäisenä ajatuksena on aidosti yhdistää taloudellisten seikkojen arviointi kestävään kehitykseen liittyvään analyysiin. Näin voidaan saada keskimääräistä parempaa tuottoa vastuullisesti.

Sampsa Apajalahti

sijoitusjohtaja, Capman Real Estate Oy

1. Vuoden 2017 lopulla lanseerattu Capman Nordic Property Income Fund on neljä kertaa vuodessa auki oleva erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa pohjoismaisten kasvukaupunkien tasaista kassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin. Rahasto tarjoaa yksityishenkilöille ja ammattimaisille sijoittajille helpon pääsyn pohjoismaiseen kiinteistömarkkinaan.

Kari Kangas

salkunhoitaja, UB Omaisuudenhoito Oy

1. Erikoissijoitusrahasto UB Metsä ostaa suomalaisia metsäkiinteistöjä. Rahasto tarjoaa vaivattoman ja kustannustehokkaan tavan sijoittaa metsään pienilläkin pääomilla. Metsä sijoituskohteena tarjoaa kohtuullista tuottoa matalalla riskitasolla.

Annika Pohtila

säästämisen ja sijoittamisen tuoteryhmäpäällikkö, S-Pankki

1. S-Säästörahastot ovat maailmanlaajuisesti hajautettuja yhdistelmärahastoja, jotka sijoittavat osake- ja korkosijoituksiin. Yhdistelmärahasto riittää vaikka ainoaksi salkun sijoitukseksi. S-Säästörahastoihin sijoittaminen on mahdollista jokaiselle: minimisijoitus on 10 euroa ja niihin voi sijoittaa myös S-ryhmän ostoksista kertyvän Bonuksen.

Petri Tuutti

toimitusjohtaja, Visio Varainhoito Oy

1. Visio Allocator on pohjoismaisille osakemarkkinoille keskittynyt absoluuttisen tuoton rahasto, joka tavoittelee pitkällä aikavälillä osakemarkkinoita parempaa tuottoa. Rahaston tavoitteena on myös osakemarkkinoita alhaisempi riskitaso ja pääoman säilyttäminen vuositasolla kaikissa markkinaolosuhteissa.