Skip to main content
Etusivu » Digitalisaatio » Metaversumi muuttaa liiketoimintamalleja
Sponsoroitu

Metaversumi vie meidät yhä syvemmälle kohti virtuaalisuutta ja vuorovaikutteisuutta, reaali- ja virtuaalimaailman rajapinnoille.

– Metaversumin tuoma harppaus on yhtä iso, ellei jopa isompi, kuin internetin kehitys 1990-luvun puolivälissä. Tämä on tuhannen taalan paikka muokata liiketoimintaa ja vastata eteen tuleviin haasteisiin, sanoo Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman.

– Reaalimaailman data tuodaan mukaan virtuaalimalleihin. Analysoidaan tapahtumia, ajetaan simulaatioita ja skenaarioita sekä rikastetaan tietoa. Tekoälyn avulla voidaan esimerkiksi ennakoida, kuinka monta kassaa kaupassa tarvitaan viiden minuutin kuluttua, Antman jatkaa.

Uuden ajan työtavat

– Tapa miten asioita kohdataan ja miten niihin valmistaudutaan on olennaista. Uudet tavat työskennellä vaativat myös asennemuutosta, etätyö on vain yksi askel kohti fiksumpaa työntekoa. Kulttuurisen muutoksen hitaus onkin suurin ongelma, toteaa Antman.

XR on keskeinen osa metaversumia, mutta vain pieni osa. Kaikkia metaversumin palveluita pystytään tuottamaan ja käyttämään jo nykyisillä päätelaitteilla. Virtuaaliassistenteille saa kunnollisen suomen kielen tuen, Microsoft tuo metaversumiominaisuuden Teamsiin. Automaation ja tekoälyn avulla voi tiettyihin rajoihin asti kommunikoida kokouksessa olematta itse fyysisesti paikalla. Avatar hakee vastauksia aikaisempiin kommentteihin ja muuhun taustatietoon perustuen.

– Sulava perustettiin vuonna 2010. Kantavana ajatuksena oli tuoda myös työpaikoille yhtä hyvät välineet kuin mitä ihmisillä on käytössä vapaa-ajalla. Metaversumi puolestaan tarkoittaa, että meillä on yhtä hyvät välineet kuin teineillä, Antman nauraa.

Sulava auttaa yrityksiä pääsemään metaversumin hyötykäyttöön nopeasti, fiksusti ja tehokkaasti.

Modernimpi ja toimivampi työelämä odottaa

Next article