Skip to main content
Etusivu » Tulevaisuuden elintarviketeollisuus » Ruokahävikin vähentäminen tehostaa liiketoimintaa ja säästää ympäristöä
Sponsoroitu

Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta menee hävikiksi. Ruoan hävikki on valtava haaste, joka vaikuttaa paitsi ympäristöön myös talouteen.

– Ruokahävikki aiheuttaa saman verran ilmastopäästöjä kuin lentoliikenne. Kiertotalouden tarjoamat ratkaisut kiinnostavatkin yhä enemmän niin ruoka-alan toimijoita kuin kuluttajia, sanoo ResQ Clubin toimitusjohtaja Sebastian Wikström.

ResQ Club on suomalainen, vuonna 2015 perustettu ylijäämätuotteiden digitaalinen markkinapaikka. Yrityksen kautta on pelastettu yli 17 miljoonaa hävikkiruoka-annosta tai muuta ”parasta ennen” -tuotetta joutumasta roskiin.

Wikström toteaa, että ruokaketjussa on useita kohtia, joissa hävikin vähentämistä voidaan tehostaa. Hävikki ei kuitenkaan koskaan täysin katoa.

– ResQ Clubin kaltaiset digitaaliset ratkaisut mahdollistavat alan toimijoille tehokkaan tavan kääntää hävikki tuottavaksi liiketoiminnaksi. Tällä hetkellä kauttamme noin 10 000 hävikkiannosta tai -tuotetta vuorokaudessa säästyy roskikselta.

Tukkukaupat mukaan hävikin torjumiseen

ResQ Clubin kautta voi nyt ostaa hävikkiuhan alla olevia tuotteita myös suuremmissa tukkuerissä.

– Yhteistyöllä tukkujen kanssa pääsemme kattamaan yli 50 % Suomen ruokaketjun hävikistä. Kotikulma-palvelullamme tukkuerät tuodaan jakelupisteisiin lähemmäs kuluttajaa. Osa tukuista asioi myös suoraan sovellusta käyttävien vähittäisasiakkaiden kanssa.

Wikström näkee hävikin vähentämisen tuovan monenlaisia mahdollisuuksia alan toimijoille. Esimerkiksi ravintoloitsijat ovat kiinnostuneita innovoimaan isompien hävikkierien hyötykäyttöä.

Hävikin vähentäminen säästää sekä euroja että luontoa, joten toiminnan tarkasteleminen hävikin vähentämisen näkökulmasta voi olla inspiroivaa ihan jokaiselle.

– Oletpa kotikokki tai kauppias, tärkeintä on tiedostaa hävikin haaste ja tarttua siihen tehokkaasti. Ilmasto ei kysele miksi päästöt vähenevät – pääasia on, että ne vähenevät.

Miten myyjä hyötyy ResQ Clubista?

• Kassavirtaa hävikistä
• Uusia asiakkaita
• Vähemmän jätettä

Älä heitä hyvää ruokaa hukkaan!

Ryhdy kumppaniksemme tai ruoan pelastajaksi.

Next article