Skip to main content
Etusivu » Innovaatiot » Robotit siivoavat itsenäisesti jo sadoissa tiloissa ympäri Suomen
Sponsoroitu

Itsenäiset yhdistelmäkoneet pesevät tai imuroivat suuria lattiapinta-aloja lukuisissa tuotanto- ja logistiikkatiloissa, kouluissa, sairaaloissa ja marketeissa.

– Robotit tekevät sen mitä pyytää eikä nykyisiä koneita haittaa, vaikka tilan kalustus vaihtelisi päivittäin, sanoo
OrboTechin myyntijohtaja Ville Kujala.

Robotille isojen pinta-alojen siivous on helpompaa kuin ihmiselle.

– Ihminen mittaa silmällä, onko lattia pesty kaikkialta. Robotti taas käy läpi joka kohdan varmasti, koska se piirtää pestyistä kohdista itselleen kartan, Kujala vertailee.

Siivousprosessi muuttuu, kun robotista tulee siivoojan työpari

Robotin käyttöönoton yhteydessä OrboTechin tiimi auttaa miettimään, miten kohteen siivousprosessi kannattaa suunnitella koneen tekemien töiden ympärille

– Jos lattiat on aiemmin pesty kerran viikossa, robotti voi tehdä sen niin usein kuin halutaan. Ja jos koneella on telakka, se tarvitsee hyvin vähän ihmisen apua, Kujala toteaa.

Robotti voi myös liikkua itse tilojen välillä.

– Jos ovissa ei ole liiketunnistimia, robotti voi kommunikoida sähköisten ovien kanssa ja kulkea hissilläkin itse. Esimerkiksi sairaaloissa ja muissa isoissa rakennuksissa tästä on jo ollut asiakkaillemme paljon apua, Kujala kertoo.

Robotit lisäävät joustoa ja edistävät vastuullisuuden toteutumista

Työvoiman saatavuuden ohella puhtausalalla on haasteena lyhytkestoisen työn kasautuminen tiettyihin kellonaikoihin.

– Suurten kaupunkien ulkopuolella vaaditun puhtaustason saavuttaminen on iso haaste. Meiltä saatavilla roboteilla siivouksen laadun nostaminen onnistuu kustannustehokkaasti, Kujala sanoo.

Robotit parantavat siivoojien työergonomiaa ja tuovat siivoukseen uudenlaista joustavuutta. Lisäksi ne auttavat kiinteistöjä vihreiden arvojen toteuttamisessa, koska ne kierrättävät veden jopa neljä kertaa ja nykymoottorit kuluttavat vain vähän energiaa.

– Parasta puhtautta saa, kun ihminen ja kone työskentelevät rinnakkain, Kujala tiivistää.

Voisiko siivousrobotti olla ratkaisu kohteessanne?

Next article