Etusivu » Innovaatiot » Tarvitsetko lisäresursseja siivoukseen? – Hakon siivousrobotti tarjoaa avun
Sponsoroitu

Robotit vapauttavat siivoojan tehtäviin, missä hänen ammattitaitoaan eniten tarvitaan. Lisäksi ne keventävät siivoojien työkuormaa pesemällä isoja lattiapinta-aloja. Voisiko siivousrobotti sopia sinunkin kohteeseesi?

Käyttöönoton yhteydessä Hako auttaa mitoittamaan robotille oikean kokoiset siivousalueet.

– Iso yhtenäinen pinta-ala kannattaa jakaa osiin. Esimerkiksi myymälätilan voi pilkkoa koneen muistiin useampaan alueeseen, jolloin käyttäjä voi joustavasti pesetyttää robotilla eri alueita tarpeen mukaan, kertoo Tomi Joensuu, Hakon Business Unit Director.

3D-kameroiden ja LiDAR -tunnistimien ansioista kone tunnistaa tilassa tapahtuneet muutokset, väliaikaiset esteet ja liikkuvat ihmiset. Se täyttää turvallisuudelle asetut vaatimukset toimiakseen turvallisesti myös ihmisten keskellä.

Kun siivous on tehty tai jos se keskeytyy, kone ilmoittaa siitä koneen käyttäjälle.

– Koneen käyttäjä ja palveluvastaava näkevät koneen tilan sen käyttöliittymästä, Joensuu kuvailee.

Siivousrobotin voi vuokrata tai ostaa omaksi

Hako kehitti uusimman siivousrobottinsa ja sen tarvitseman ohjelmiston alusta asti itse, jotta kaikki data pysyy varmasti EU:n alueella, eikä aiheudu GDPR-ongelmia.

– Kun ohjelmisto on oma, päivityksiä tulee varmasti, asiakkaille ei tule ylimääräisiä lisenssikustannuksia eikä heidän tarvitse palkata omia robottitietäjiä. Näin voimme myös parhaiten auttaa heitä käytön eri vaiheissa, Joensuu hymyilee.

Oman kehitystyön ja valmistuksen ansiosta varaosat ja huoltokin hoituvat luotettavasti ja nopeasti.

– Siivousrobotteja voi myös vuokrata. Jos esimerkiksi siivoussopimus oman asiakkaan kanssa päättyy, robotti palautuu meille. Kustannustehokkuus on kaikkien etu ja näin kapasiteettia ei jää koskaan käyttämättä, Joensuu sanoo.

Next article