Skip to main content
Etusivu » Innovaatiot » Työnantaja – henkilöstökumppani tuo rekrytointiin asiantuntemusta ja tehokkuutta
Tehokas toimitusketju

Työnantaja – henkilöstökumppani tuo rekrytointiin asiantuntemusta ja tehokkuutta

Kuva: Marjo Koivumäki

Osaavan työvoiman hankinta on yritykselle tärkeä kilpailuetu. Rekrytointi on kuitenkin vain harvan yrityksen ydinosaamista. Siksi työvoiman hankinta kannattaa ulkoistaa ammattitaitoiselle henkilöstökumppanille.

Vuoden lopun ruuhkahuippu lähestyy ja sähköpostissasi odottaa iso tilaus. Mitä teet? Huokailetko resurssien puutetta ja pistät työpaikkailmoituksen työvoimatoimistoon vai otatko yhteyttä ammattitaitoiseen rekrytoijaan?

Rekrytointi kuuluu niihin asioihin, jotka moni työnantaja arvioi pystyvänsä hoitamaan itsenäisesti, mutta käytännössä asia voi olla toisin. Rekrytointi on monimutkaistunut ja rekrytointikanavia ja -tapoja on useita.

– Henkilöstön hankinnan eri vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista kannattaa keskustella asiantuntevan henkilöstökumppanin kanssa, ehdottaa Henkilöstöpalveluyritysten liiton HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara.

– Henkilöstöpalveluyritysten vahvuus on kattava palveluvalikoima. Välillä on järkevää vuokrata työntekijöitä, välillä taas työntekijän palkkaaminen suoraan yritykseen on parempi vaihtoehto.

Optimoi henkilöstömääräsi

Henkilöstövuokrauksella voidaan optimoida työvoiman tarvetta työnantajan ruuhka- tai kausihuippujen, tilauskannan kasvun tai esimerkiksi lomakausien mukaan.

– Ylitöiden teettäminen on kallista, ja uhkana saattaa olla myös oman henkilöstön uupuminen. Henkilöstövuokrauksen avulla resurssit voidaan mitoittaa tarkasti työmäärän ja tilauksien mukaan, Tuliara arvioi.

Vuokratyö taipuu monenlaiseen tilanteeseen. Esimerkiksi koronakriisin aikana monet yritykset ovat paikanneet työvoimapulaa vuokratyön avulla. Kun tilanne vakiintuu, työnantaja voi paremmin arvioida työntekijöiden vakinaistamista.

– Vuokratyö toimii tehokkaana rekrytointikanavana. On helppo valita työntekijä tuttujen ja osaamisensa näyttäneiden vuokratyöntekijöiden joukosta, Tuliara lisää.

Oikeanlaiset osaajat oikeanlaisella profiililla

Henkilöstöpalveluyritykset tuntevat eri toimialat, yritysten arjen ja alueellisen työmarkkinan, joten työnantaja voi hyvillä mielin keskittyä oman liiketoimintansa haasteisiin ja jättää päävastuun rekrytoinnista henkilöstökumppanille.

– Ammattitaitoisesti hoidetun rekrytoinnin kautta työtehtäviin hakeutuvat oikeanlaiset osaajat oikeanlaisella profiililla, ja samaan aikaan rekrytointi on myös kustannustehokasta.

Henkilöstöpalveluyrityksillä on käytössään moderni teknologia sekä kontaktit tuhansiin eri alojen ammattilaisiin, joten työntekijän voi saada työpaikalle jopa samana päivänä.

– Vastuullinen yhteistyökumppanuus tuo yritykselle onnistuneiden rekrytointien ja sopivan henkilöstömitoituksen kautta tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

Next article