Skip to main content
Etusivu » Johtaminen ja ura » FitOona: ”Hakeudu alalle, josta aidosti tykkäät”
Uratarinat

FitOona: ”Hakeudu alalle, josta aidosti tykkäät”

FitOona-hyvinvointiblogia pitävä Oona Tolppanen. Kuvat: Anna Vlasoff

Suosittua FitOona-hyvinvointiblogia pitävä Oona Tolppanen, 23, valmistui tänä keväänä liikunnanohjaajaksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen yksiköstä. Hän sanoo, että opiskelun ja töiden yhdistäminen on helppoa, kun molemmissa saa tehdä sitä mistä eniten tykkää.

– Liikunta-alalle hakeutuminen oli minulle itsestäänselvyys jo pidemmän aikaa. Pähkäilin ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä, mutta käytännön ihmisenä AMK vei voiton. Ajattelin, että yliopistoon ehdin myöhemminkin, jalkapalloa ja fitnestä harrastanut Tolppanen kertoo.

Jo opiskelujen ensimmäisenä vuonna Tolppanen perusti oman yrityksen, jonka kautta hän työllisti itseään muun muassa ryhmäliikuntatuntien vetäjänä ja yritysten työhyvinvoinnin kehittäjänä. Tolppanen sanoo haastavan kombinaation koulineen hänestä mainion itsensä johtajan.

– Jos en opiskellut, tein töitä ja jos en tehnyt töitä, opiskelin. Vuorokaudessa on tunteja molemmille, kun ne vain käyttää tehokkaasti. Hyödynsin ahkerasti myös Vierumäen työelämälähtöistä opetusta ja sen mahdollistamia yhteisprojekteja erilaisten yritysten ja järjestöjen kanssa, hän muistelee.

Oona Tolppanen on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta jo paljon. Kaksi kertaa Suomen Gladiaattorit ohjelmassa nähty Tolppanen on rugbyn kaksinkertainen suomenmestari, vuoden 2013 googletetuin naisurheilija, hyvinvointikirjan ”Fitoona- Terve ja vahva minä!” ja vuoden 2014 inspiroivimman hyvinvointiblogin kirjoittaja. Kuvat: Anna Vlasoff

Rohkeus palkitaan

Vaikka valmistumisesta on vasta hetki, Tolppanen pohtii jo jatko-opintoja. Hän suunnittelee hakevansa opiskelemaan urheilujournalismia, jotta voi auttaa nuoria urheilijoita urallaan eteenpäin. Yliopisto-opinnotkin ovat käyneet jo mielessä.

– Ajatus urheilujournalismista kumpusi omista kokemuksista. Silloin, kun itse vielä pelasin jalkapalloa, olisin kaivannut lajille ja seuralle näkyvyyttä. Nyt haluan olla auttaa muita samassa tilanteessa olevia.

Tolppanen kehottaa nuoria hakemaan opiskelupaikkaa alalta, josta on aidosti kiinnostunut. Hän kannustaa myös kokeilemaan yrittäjyyttä, josta hänellä itsellään on pelkkää hyvää sanottavaa.

– Olkaa rohkeita! Suomessa jostain syystä pelätään yrittämistä, vaikka se on äärimmäisen mukavaa ja palkitsevaa. Mikä voisi olla parempaa kuin työllistää itse itsensä ja päättää sataprosenttisesti omista tekemisistään, Tolppanen päättää.

Next article