Skip to main content
Etusivu » Johtaminen ja ura » Sami Hedberg: Naurun ja ilon valtakunnassa arvostetaan työhyvinvointia
Työhyvinvointi

Sami Hedberg: Naurun ja ilon valtakunnassa arvostetaan työhyvinvointia

Kuva: Solar Republic

Työntekijöistä välittäminen, aito yhdessä tekemisen meininki ja työnteon selkeät tavoitteet ovat keskeisessä roolissa koomikko Sami Hedbergin johtaessa yritystään.

– Kaikessa tekemisessä on oltava jokin tavoite. Kannustamalla työntekijöitä haluan välittää intohimon ja tavoitteellisuuden, joita itse tunnen. Korostan rentoa ilmapiiriä, mutta aikataulujen on kuitenkin aina pidettävä. Olen varsin pitkäpinnainen, mutta myös vaativa, Hedberg sanoo.

Hedberg on kehitellyt ironista huoneentaulua johtamisen tueksi.

– ”Ei ole olemassa niin suurta ideaa, ettei sitä voisi toteuttaa.” tai ”Mieti aina, jos sittenkin olisit samaa mieltä Samin kanssa.”, Hedberg sanailee, mutta jatkaa vakavoituen:

– Kannan suurta vastuuta työntekijöideni hyvinvoinnista. Lähetän usein viestiä myös työajan ulkopuolella. Molemminpuolinen luottamus on hyvin tärkeää. Voin olla täysin varma siitä, että pyytämäni asiat myös hoidetaan.

Yhteishenkeä kannattaa vaalia

Hedbergin vuonna 2006 perustama Hedberg Entertainment Oy on kasvanut yhden miehen yrityksestä satoja komediallisia tapahtumia vuodessa tuottavaksi liiketoiminnaksi.

– Olisin johtajana aivan erilainen, jos en olisi hankkinut pitkää työkokemusta hotelli- ja ravintolamaailmasta ennen oman yrityksen perustamista. Työn tekeminen on ollut tärkein opettajani.

Hedberg järjestää mielellään yllätyksiä, huolehtii virkistäytymispäivistä ja palkitsee.

– Esimerkiksi 365-maailmanennätyskiertueen jälkeen koko tuotantoryhmä oli Espanjassa viikon. Pienemmässä mittakaavassa keksimme jatkuvasti kaikkea kivaa. Nyt on menossa vedonlyönti siitä, milloin metro Espooseen valmistuu. Lähtökohtaisesti ihmiset tykkäävät työskennellä ilon ja naurun parissa. Välit ovat läheiset ja yhteistyö tiivistä. Yhdessä olemme Team Hedberg.

Kuva: Solar Republic

Paras pomo uskaltaa katsoa peiliin

Nelosella 23.9. starttaavan Konttori-sarjan pomoa Pentti Markkasta näyttelevä Sami Hedberg toteaa, että omasta työkokemuksesta pystyi ammentamaan rooliin paljon. Hän kuvailee fiktiivisen Leskisen paperi Oy:n johtohahmon roolia tähän astisista töistään kaikkein vaativimmaksi.

– Jokaisessa jaksossa on yhtä paljon repliikkejä kuin yhdessä Luokkakokous-elokuvassa.

Toisin kuin Markkasen Pena, Hedberg ei pidä itseään vitsinkertojana.

– Pentti tykkää olla yksin keskipisteenä vetämässä omaa showtaan. Pena on mielestään ihan hemmetin hauska, vaikka vitsit ovat karmeimpia ikinä. Markkasella ei ole mitään filttereitä.

Markkanen on ainakin omasta mielestään paras pomo ja hänellä lienee sananen myös Hedbergille.

– Veikkaan, että saisin kuulla jotakin tyyliin: ”Onhan se Hedberg ihan hauska mies, mutta minut on sentään valittu hauskimmaksi riihimäkeläiseksi vuonna 2007. Hedberg voisi tulla katsomaan tällaiseen paperifirmaan, että mitä se työnteko on. Helppo siellä lavalla on tunti seistä. Ootko sä Hedberg päivääkään tehnyt oikeita töitä?”

Hedberg näkeekin Markkasen johtamistyylissä hieman petrattavaa.

– Jos nyt vaikka ajattelisi ensin muita. Itsensä peilaaminen on tärkeää; kenessä se vika oikeasti olikaan. Otetaan vaikka Markkasen tapa kannustaa varastomiehiä. Kymmenessä minuutissa kaikkia on loukattu ja koko tilanne kämmätty. Eihän tähän voi muuta sanoa, kuin että Pentti ÄLÄ koske trukkiin! nauraa Hedberg.

Next article