Etusivu » Kasvu ja kansainvälistyminen » Maksupääteratkaisulla kilpailuetua
Kyberturvallisuus

Maksupääteratkaisulla kilpailuetua

martin-gutekunst
martin-gutekunst
Kuva: Verifone Finland Oy

Maksupääteratkaisuilla voidaan vähentää raportointia ja helpottaa yrittäjän arkea, mutta myös palvella paremmin asiakasta ja edistää liiketoimintaa.

Verifone Finlandin toimitusjohtaja Martin Gutekunst kehottaa yrittäjiä keskittämään maksupääteratkaisut. Monikanavaisilla maksupalveluilla päivittäinen työ helpottuu.

– Kivijalkamyymälän ja verkkokaupan yhditäminen helpottaa huomattavasti kauppiaan arkea sanoo Martin Gutekunst.

– Kun maksupäätepalvelut saadaan keskitetysti yhdestä paikasta, raportointi yksinkertaistuu ja manuaalinen työ vähenee. Keskittämällä palvelut saadaan automatisoitua taloushallintoon asti. Tämä tuo kustannustehokkuutta maksamiseen, Gutekunst tietää.

Kilpailun kiristyessä maksupalvelun nopeus, edullisuus, helppous ja turvallisuus korostuvat.

Maksupääteratkaisujen keskittämisen lisäksi Gutekunst kehottaa panostamaan maksutapavalikoimaan.

– Monipuolisten maksupalvelujen avulla lisätään kauppaa. Mitä useampia maksuvaihtoehtoja asiakkaalle tarjotaan, sitä enemmän ostetaan, toimitusjohtaja muistuttaa.

Perinteisen korttimaksamisen rinnalla laskulla maksaminen on yleistynyt.

–  Laskulla maksaminen palvelee asiakasta ja edistää ostamista etenkin silloin, jos kyseessä on yllättävä kuluerä, Gutekunst sanoo.

Lisäarvopalvelut tukevat perinteistä maksamista.

– Kohderyhmän tarpeista riippuen maksamisen rinnalle voidaan rakentaa erilaisia lisäarvopalveluita. Esimerkiksi pisteillä maksamista tai lahjakortteja toimintaympäristö silmällä pitäen, Gutekunst vinkkaa.

Maksupalveludirektiivi lisää kilpailua

Vuoden 2018 alussa voimaan astuva maksupalveludirektiivi pistää pankit avaamaan maksurajapintansa myös ulkopuolisille toimijoille.

– Näen tässä kehityksessä paljon positiivista. Direktiivin seurauksena tulemme näkemään uusia maksutapoja ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia start-up-yrittäjille.

Gutekunstin mukaan suoraan tililtä tilille maksaminen tulee yleistymään.

 Korttimaksaminen ei tule häviämään, mutta sen rinnalla nähdään enemmän kilpailevia vaihtoehtoja, kuten Mobile Pay, Pivo, Apple Pay ja niin edelleen. Suomessa olemme maksutavoissa tällä hetkellä vielä muista Pohjoismaista jäljessä, esimerkiksi Ruotsissa rahansiirrosta puhutaan jo swishaamisena mobiilimaksupalvelun mukaan.

Gutekunst uskoo, että uudet maksutavat tulevat olemaan kauppiaille kustannustehokkaita.

– Kilpailun kiristyessä maksupalvelun nopeus, edullisuus, helppous ja turvallisuus korostuvat. Direktiivi avaa kaupoille mahdollisuuden myös luoda omia maksutapojansa. Tämä tarkoittaa kuluttajan suuntaan lisää mahdollisuuksia, ja kauppiaalle todennäköisesti lisää kauppaa, Gutekunst summaa.

Next article