Skip to main content
Etusivu » Kaupan alan tulevaisuus » Yhdessä pääsemme pidemmälle
Sponsoroitu

Suomen ruokaviennin kasvattaminen on koko elintarviketoimialan tavoite. Nyt asiassa on uudenlaista tekemisen makua. Ensimmäistä kertaa kasvun veturina on yritysten yhteenliittymä.

Suomella on kyky viedä maailmalle markkinalähtöisiä, korkean lisäarvon elintarvikkeita, joista maksetaan enemmän. Useilla yrityksillä on mahdollisuus kasvattaa tuotantoaan, kunhan vientimarkkina saadaan avattua. Kasvun polulla tarvitaan kuitenkin kumppaneita.

SUVI ry – kansallinen rintama ruokaviennin edistämiseen

Elintarvikevalmistajien keväällä 2024 perustama Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry kokoaa vientimarkkinoille tähtäävät yritykset yhteen. Resurssien yhdistäminen mahdollistaa aiempaa paremman kaupallisen onnistumisen kansainvälisillä markkinoilla.

Päätavoitteena on uusien markkinoiden avaaminen, myynti ja markkinointi. Jalansijaa haetaan vähittäiskaupasta, HoReCa:sta ja teollisuudesta. Yhtenä tärkeänä kasvusuuntana on kansainvälinen private label, joka kiinnostaa useita suomalaisyrityksiä.

Uusi yhdistys on suunnannäyttäjä, joka tekee konkreettisia asioita. Jäsenistöön on jo liittynyt kaiken kokoisia yrityksiä ja mukaan tulijoiden määrä tasaiseen tahtiin kasvaa. Suuretkin suomalaiset elintarvikevalmistajat ovat maailman markkinoilla pieniä ja tarvitsevat yhteistyötä viennin lisäämiseen.

Kotimaassa SUVI ry on aloitteentekijänä, että ruokaviennin edistämiseen luodaan kansallinen rintama yli hallituskausien ja puoluerajojen. Ruokaviennillä on niin suuri kansallinen merkitys, että sen maaliin viemiseksi tarvitaan kaikkia. 

Juuri nyt on erityisen tärkeää luoda keinoja, joilla elintarvikeviennin kaltaiset kansantalouden kannalta alihyödynnetyt kasvusektorit saadaan valjastettua tuottamaan kaivattuja vientituloja.

Ole aktiivinen, liity jäseneksi, jaa SUVI ry:n viestiä laajasti. Yritämme yksin – onnistumme yhdessä.

Haluatko tietää lisää ruokaviennin kasvattamisesta?

Next article