Etusivu » Kaupan alan tulevaisuus » Yrittäjä Minna Parikka: ”Intuitio osoittautui oikeaksi”
Liike-elämän palvelut

Yrittäjä Minna Parikka: ”Intuitio osoittautui oikeaksi”

minna-parikka-verkkokauppa-kengat
minna-parikka-verkkokauppa-kengat
Kuva: Emmi Hanninen

Korona on ollut kova isku kaikille kivijalkamyymälöille. Miten Minna Parikan luksuskengät käyvät kaupaksi poikkeusoloissa?

– 15 yrittäjyysvuoden aikana olen oppinut, että pitää reagoida nopeasti. Keväällä loppuvuoden tilannetta oli mahdotonta arvioida, joten päätös luopua myymälästä oli pikainen, suunnittelija ja yrittäjä Minna Parikka kertoo.

Parikan kauppa oli Aleksanterinkadulla kahdeksan vuotta.

– Lopetuspäätöksen jälkeen kävi ilmi, että kauppamme oli monille kuin pyhiinvaelluskohde ja he tulivat itkemään sinne. Minullekin luopuminen teki kipeää, mutta olin yllättynyt, miten vahvasti ihmiset reagoivat, Parikka muistelee.

Kuukausien kuluessa päätös on osoittanut arvonsa.

– Intuitio oli oikeassa. Verkkokaupassa on tosi paljon potentiaalia! Edellisvuoteen verrattuna meillä oli toukokuussa kasvua 150 prosenttia ja elokuussakin 100 prosenttia. Tämä vuosi on ollut meille erinomainen, Parikka iloitsee.

Vahvan verkkokaupan perustana elämyksellisyys

Parikka oli uusinut verkkokauppansa viime vuonna, joten muutoksia siihen ei tarvinnut tehdä.

– Teimme vain omasta prosessistamme ketterämmän ja lanseerasimme uudenlaisia tuotekampanjoita. Myimme paljon tennareita, nilkkureita ja flättejä, Parikka avaa.

Markkinoinnin keskiössä on positiivinen unelmointi.

– Nettikauppaan saa elämyksellisyyttä toiminnoilla, vaikka ne eivät korvaakaan face-to-face-tilanteita. Panostamme palveluun ja kehitämme yhteydenpitoa yhä henkilökohtaisemmaksi esimerkiksi Whatsapp-puheluilla, Parikka sanoo.

Yrittäjyydessä parasta on omannäköinen elämä.

– Yrittäjänä on aina duunissa ja aina vapaalla. Yrittäjyys opettaakin tekemään päätöksiä sekä yrityksen että oman elämänlaadun kautta. Kannattaa pohtia, mikä toimii itselle, Parikka kehottaa.

Yritys vaikuttaa yrittäjän elämään suuresti ja siksi päätöksiä on hyvä tehdä itsekkäistäkin syistä.

– Ole ketterä eli reagoi nopeasti vallitseviin ja omiin tilanteisiisi. Näin yritys ja sinä pysytte terveinä. Stressi on merkki siitä, että on aika tehdä päätöksiä, vaikeitakin. Jostain pitää luopua ja se tekee kipeää. Mutta kivijalkamyymälänkin voi avata uudelleen, Parikka hymyilee.

Minna Parikan vinkit verkkokauppaa suunnitteleville:

1. Perehdy alustavaihtoehtoihin huolellisesti.
2. Valitse kansainvälisesti toimiva alusta.
3. Varmista, että alusta todella toimii. Jos se kaatuu usein, kauppa ei ole käytettävissä ja korjauskustannukset ovat korkeat.
4. Huolehdi, että ylläpito on helppoa ja kiinteät kustannukset ovat järkevät.
5. Muista visuaalisuus ja erinomainen asettelu: Katso mallia parhailta ja inspiroidu!
6. Toimivuus on yhtä tärkeää kuin ulkonäkö. Yllättävän monilla ostoprosessi on sekava, joten tee ostamisesta helppoa!

Minna Parikka lopettaa toimintansa

Minna Parikka ilmoitti marraskuussa lopettavansa yrityksensä Minna Parikka Shoes Oy:n liiketoiminnan joulukuun 2020 loppuun mennessä. Lopetuspäätös on henkilökohtainen: Parikka kertoo saavuttaneensa kenkäurallaan kaiken sen mitä halusi – nyt on aika luovalle tauolle.

Lopetuspäätökseen ei liity taloudellisia haasteita. Kuluva vuosi on ollut Minna Parikka Shoes Oy:lle tuloksellisesti erinomainen, verkkokauppa kasvatti myyntiään ennätyksellisesti  ja yritys ollut täysin velaton jo 10 vuotta.

Next article