Etusivu » Kouluttautuminen » Vaihto-opiskelu kannattaa – tältä vaihto näyttää opiskelijan silmin!
Kouluttautuminen

Vaihto-opiskelu kannattaa – tältä vaihto näyttää opiskelijan silmin!

Kuvat: Unsplash

Matkailu avartaa, ja moni opiskelija valitseekin vaihto-opiskelun ammatti oppilaitoksessa, lukiossa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskelun aikana. Oppilaitosten tarjoamat vaihto-opiskeluohjelmat ovat helppo ja turvallinen tapa lähteä maailmalle opiskelemaan. Opiskeluvaihtoon lähtö vaatii rohkeutta, mutta kannattaa. Vaihdosta palannut Nea kertoo omasta kokemuksestaan vaihto-opiskelijana Amerikassa.

Vaihto-oppilaana ollut Nea, miksi lähdit vaihtoon?

Koska halusin oppia englannin kielen hyvin ja asua ulkomailla. Halusin saada uusia kokemuksia ja kavereita ympäri maailmaa.

Millaista vaihdossa oli?

Vaihto-oppilasvuoteni erosi todella normaalista elämästäni Suomessa. Isäntäperheeni oli aktiivinen ja halusi minun kokevan paljon uusia asioita. He veivät minua erilaisiin paikkoihin naapuri-osavaltioissa ja yksi mieleenpainuvimmista oli visiitti Grand Canyonilla. Sain paljon hyviä kavereita ja opin millaista arkielämä siellä on.

Tapasitko muita nuoria?

Coloradossa oli todella paljon vaihto-oppilata monista paikoista, kuten Saksasta ja Aasian maista.

Pärjääkö vaihto-oppilaana peruskielitaidolla?

Mielestäni kyllä, koska kielitaito parantuu koko ajan ja ainakin minun isäntäperheeni ja kaverini auttoivat oppimisessa. Kielitaitoni parani vaihdossa todella paljon. Ja isäntäperheeni kertoi minulle usein, kuinka olin oppinut lausumaan sanoja paremmin.

Miten muuten koet hyötyneesi vaihtoajasta?

Sain todella hyviä ystäviä, ehkä ainoastaan amerikkalaisia. Vuosi teki minusta myös itsenäisemmän ja olen paljon rohkeampi kokeilemaan uusia asioita ja juttelemaan uusille ihmisille. Koen saaneeni varmuutta kielitaitooni.

Next article