Etusivu » Liikematkustaminen » Toimitusjohtaja Ikla Puustinen: ”Haluan kiittää työntekijöitämme muutenkin kuin joulukorteilla”
Työhyvinvointi

Toimitusjohtaja Ikla Puustinen: ”Haluan kiittää työntekijöitämme muutenkin kuin joulukorteilla”

Kuva: Unsplash.com

Ikla Puustinen

toimitusjohtaja, Biit Oy

Yhteiset matkat on havaittu hyväksi keinoksi edistää koko työyhteisön työhyvinvointia. Biit Oy:n toimitusjohtaja Ikla Puustisen mielestä työntekijöistä huolehtiminen on edellytys sille, että yritys voi edes haaveilla menestymisestä.

Kun matkoja tehdään koko porukalla, kaikki kokevat olevansa yhtä tärkeitä.

– Haluan kiittää työntekijöitämme muutenkin kuin joulukorteilla siitä, että he paiskivat hommia läpi vuoden. Jos kumppanille pitää sanojen lisäksi osoittaa rakkautta konkreettisilla teoilla, miksi se olisi työelämässä yhtään erilaista?

Puustinen pyrkii toiminnallaan siihen, että yritys ei ole ihmisille ainoastaan työpaikka, vaan työyhteisö. Siksi hänen mielestään on tärkeää tehdä asioita yhteistuumin.

– Olemme vain harvoin koolla koko porukalla, ja yhteiset matkat ovat niitä harvoja kertoja, kun pääsemme kunnolla viettämään aikaa yhdessä. Kasvusta johtuen meille tulee lisäksi koko ajan uusia ihmisiä. Tällaiset matkat saavat heidätkin nopeasti osaksi yhteisöä.

Työntekijät tekevät Puustisen mukaan nykyisin paljon ajattelutyötä töidensä ohella ja jopa vapaa-ajallaan.

– Heillä on mahtavia ideoita, jotka nousevat usein esille matkojen aikana. Olemme esimerkiksi keksineet tuotekehitysideoita, jotka ovat päätyneet ihan konkreettisiksi tuotteiksi.

Lue myös: Bleisure-matkustaja säästää työnantajan kustannuksia

Joissakin yrityksissä vain tietyt henkilöt pääsevät matkustelemaan, mikä saattaa herättää työntekijöissä närää. Puustinen muistuttaa, että kun matkoja tehdään koko porukalla, kaikki kokevat olevansa yhtä tärkeitä ja osa työyhteisöä.

– Suomalaiset sekoavat jo pelkistä ilmaisista ämpäreistä. On varmaan itsestään selvää, kuinka innoissaan meikäläiset ovat aina jokakeväisestä ulkomaanmatkasta!

Next article